perjantai 20. kesäkuuta 2014

Juhannusta aloittelemassa Asikkalassa

19.6.2014 Vesivehmaa, Jenkkapirtti


Juhannukseenkin täytyy saada hitusen musiikkia, joten siihen auttaa se että ottaa auton alle ja lähtee kuuntelemaan livemusiikkia. Torstaina auton nokka otti suunnaksi Vesivehmaan Jenkkapirtin. Juhannustanssit aloitti Neljänsuora. Hiukan oli viileän oloinen ilma, mutta onneksi keikoista sai nauttia sisätiloissa. Neljänsuora viihdytti aluksi juhlakansaa lähinnä tanssimusiikilla. Saivat ihmiset humpata ja valssata juhannuksen kunniaksi. Neljänsuoran keikoilla lavalla on kyllä riemua ja energiaa. Ja onhan Antti Ketonen yksi Suomen söpöimmistä laulajista. Neljänsuora veivasi kaksi settiä. Viimeisenä tuli kaikki Suoran isoimmat hitit ja meno oli kyllä katossa asti.


Suoran jälkeen viereisen lavan valtasi ihanaakin ihanampi Suvi. Edellisestä Suvin keikasta taitaakin olla puolisen  vuotta. Suvi ja pojat aloittivat reippaasti Vaiettu rakkaus -kappaleella. Suvin keikkasetissä kuultiinkin melko paljon Pohjantuuli-albumin materiaalia ja kelpaahan sitä kuunnella. On se sen verran huikea levy. Pohjantuulen kappaleiden lisäksi kuultiin tietysti hitit vuosien varrelta.

Suvi on kyllä niin takuuvarma live-esiintyjä, eikä takuulla jätä ketään kylmäksi. Hymy on herkässä ja laulut vedetään tunteella alusta loppuun. Ja sitten on tietysti ne pojat, joita on kiva katsella ja kuunnella. Suvia katsellessa ja kuunnellessa ei tarvitse miettiä kauppalistaa tai kurjaa päivää tai huonoja hetkiä, eli saman tunteen Suvi aiheuttaa kuin Yökin. Voi heittää ajatukset romukoppaan ja keskittyä kuuntelemaan musiikkia ja nauttimaan siitä. Kylläpä tulikin hyvä fiilis ja hymy huulille.


Suvin jälkeen toiselle lavalle nousi Matti Nykänen. Kuuntelin parin kappaleen verran. Siinäpä se.

Oli kyllä mukava päästä pitkästä aikaa Suvia katsomaan ja Jenkkapirtille kiitosta suhteellisen huokeasta hinnasta, jolla pääsi nauttimaan kolmesta esiintyjästä. Hyvässä seurassa aika lensi kuin siivillä. Nyt voi rauhoittua viettämään juhannusta hyvässä seurassa, hyvän ruuan ja juoman kera. Vielä kun olisi järvi, niin elo olisi melkolailla täydellistä. Juhlikaahan iisisti, älkääkä päätykö tilastoihin, niin kuin Perälän poika yöllä toivotti Suomipopilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti