lauantai 17. toukokuuta 2014

Mä tein sen! Kävin meinaan kuuntelemassa räppiä!

17.5.2014 Kouvola-päivä Manskilla


Kouvolan nuorisoa hemmoteltiin lauantaina räpillä, tanssilla ja itsepuolustusnäytöksillä. Samalla oli erityisen hienoa nähdä eloa Kouvolan keskustassa, joka on kärsinyt pientä ihmiskatoa. Tänne Kouvolaan kun pystytettiin tuossa taannoin Kauppakeskus Veturi. Nyt oli kuitenkin lapsille ja nuorille järjestetty ohjelmaa Manskille. Se on siis kävelykatu Kouvolan keskustassa. Päivä oli alkanut jo aikaisin lapsille suunnatulla ohjelmalla ja iltapäivällä ohjelmaa suunnattiin hitusen vanhemmille junnuille. Lavalla nähtiin hienoja tanssiliikkeitä ja hitusen zumbaakin.

Artistikattauksen aloitti Dilemma ja Jiiäs (miten hitossa se kirjoitetaan? Jiiäs vai JS whaaat?!). Tällaisena, joka ei kuulu räpin suurkuluttajiin, voi sanoa etten kyllä tälle lämmennyt. Tähän voin nimetä muutaman syynkin. Ensinnäkin, minusta räppärin artikulaation pitää olla hyvä ja iskevä. Jos kaikki biisit kuulostavat korvissani samalta puurolta, ei se minua oikein sytytä. Anteeksi. Joku varmasti tästäkin pitää. Lisäksi musiikista ja lavamiksauksesta mitään ymmärtämättömänä ihmettelin suuresti, miksei molempien esiintyjien ääniä oltu saatu samalle volyymille, tai että se edes siltä kuulostaisi. Meinaan tällä nyt siis sitä, että kun Jiiäs veti omaa kappalettaan, kuului Dilemman tuplaukset liikaa yli. Sori. En lämmennyt. En menisi toista kertaa katsomaan. Ja miten se meni? Homomies, homomies, kuulit oikein homomies. Aiiii, se olikin pomomies?! Olikohan tässä kyse artikulaatiosta vai minun kieroutuneesta ajattelumallista ja huonosta kuulosta?

Itsepuolustusnäytöksiä oli mukava katsella. Komealta näytti nuo kamppailulajit. Edustettuna oli seurat Karatesta, Krav Magasta, Jujutsusta ja Hanmodosta. Oma suosikkini oli kyllä Krav Maga. Hienoja lajeja. Hienoa oli kyllä nähdä myös junioriedustusta paikalla, koska  aina kun näkee että lapset ja nuoret harrastavat, voi olla siitä iloinen. Nykyajan lapset ja nuoret kun eivät hirveästi harrasta. Harmi.


Itsepuolustuksen jälkeen siirryttiin jälleen musiikin maailmaan. Lavan valtasi Kouvolan oma Cheek, tai no ainakin melkein. Lc nick (minkä ihmeen takia nick kirjoitetaan pienellä?!) näytti omaa tyyliään, eli jossain "Bling bling räppiksi" luokiteltua räppiä. Kouvolan lahja Suomen räppimusiikille, sanoi juontaja. Jep jep. Onhan se. Sitäpä juuri. Lc nick on julkaissut tässä puolen vuoden sisällä pari kappaletta. Aiemminkin on Niki tehnyt räppiä, mutta ehkäpä nämä kaksi kappaletta edustavat sitä lajia tai suuntaa, joka omalta tuntuu ja parhaiten suuhun sopii. Cheekmäisiä piirteitä löytyy kyllä runsaasti. Mutta mitäpä sen väliä. Jokainen omalla tyylillään.


Niki veti omat kappaleensa Tules ja Mä tein sen (klikkaa ihmeessä ja käy kuuntelemassa). Kolmantena kuultiin tulossa oleva kipale Koukus tähän elämään. Uusi biisi kuulosti ja hyvältä. Pienen pieniä teknisiä ongelmia sattui ja tapahtui. Ja mitä mitä, unohtuiko ne sanatkin? No sellaista sattuu. Mukavampi Nikiä oli kuitenkin kuunnella kun Dilemmaa. Ja jottei nyt nouse liikaa hattuun, niin taustamusiikit olisi voitu säätää hitusen kovemmalle. Pitkä tie on tällä nuorella räppärin alulla kivuttavana, mikäli meinaa Suomen räppitähtitaivaalle kuvansa saada, mutta sehän olisi liian helppoa jos tähtiin kurkottaminen olisi pelkkä käden ojennus. Kyllä minä veikkaan, että tästä tyypistä kuullaan vielä. Tai sitten itkette ja kuulette. BOOM! Jottei Nikillä nouse liikaa virtsa päähän, niin jurpå jätkä se aina silloin tällöin on, tämä siis kaikella rakkaudella. Kyllä se ymmärtää.Nikin kanssa lavalle nousi myös toinen räppäri, Kevin Tandu. Täytyy sanoa, että hirmuisesti en kyllä tämänkään herran musiikkiin ole aiemmin tutustunut. Edelleenkään kun en niihin räpin suurkuluttajiin kuulu. Poijjaat vetivät hyvin ja kemiat pelaa kivasti. Muutaman biisin verran nautittiin herrojen yhteistyöstä ja viimeisenä kuultiin Woppaa (käykäähän kuuntelemassa tämäkin ralli). Mikael Gabrielin tuorein sinkku yhteistyössä Kevinin kanssa. Tässä on kyllä kesähitti ainestakin, on sen verran menevä kappale ja saa hyvälle tuulelle. Hyvä pojat!

Viimeisenä lavalle nousi päivän pääesiintyjä JVG. Mietin siinä ennen Jaren ja Villegallen vetoa, että tiedänköhän muuta biisiä heiltä, kuin Häissä. Ja juu tiesin toisenkin, tänä keväänä kovasti radioissa soinut Huominen on huomenna. Keikan aikana tunnistin kolmannenkin paljon radioissa soineen rallin, jonka nimen google minulle ystävällisesti kertoi, Kran Turismo. JVG veti hyvää räppiä ja melko suosittuhan tuo taitaa olla. Niin kuin koko räppi-ilmiö, ainakin täällä Kouvolan nuorison keskuudessa se tuntuu olevan iso juttu.

Räpin suurkuluttajaa minusta ei vieläkään saa. Moni saattaa olla myös kanssani erimieltä siitä, onko edellä mainitut hyvää räppiä vaiko ei. Sehän tässä parasta onkin, kun ei tarvitse olla samaa mieltä asioista kaikkien muiden kanssa. Mukava päivä tuli kuitenkin vietettyä Kouvolan keskustassa. Hienoa, kun tällaisia järjestetään. Ja ilmakin suosi, terveisiä minun kärvähtäneeltä rinnukselta. Päivä oli hyvä päättää terassille tuon meillä asuvan miehen kanssa. Ihan vaan syömässä kävimme. Jep. Jatketaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti