tiistai 2. joulukuuta 2014

Tunnelmallista iltaa Kouvolassa

1.12.2014 Kouvolan keskuskirkko, Minun jouluni, Olli Lindholm


Täällä on ahkerasti vietelty pikkujouluja ja nyt alkavan viikon kunniaksi olikin hyvä hetki mennä kirkkoon rauhoittumaan ja etsimään rauhaa. Kouvolan keskuskirkkohan on jossain Suomen rumimpien rakennusten listalla, toisaalta samalta listalta löytyi muutama muukin Kouvolan rakennus. Höpö höpö. Kouvola on kaunis kaupunki. Kirkkoon oli luotu kaunis jouluinen tunnelma ja taisipa kirkko olla melkeinpä täynnä. Ainakin näytti siltä, että paikalle oli saapunut ihminen jos toinenkin nauttimaan jouluisesta tunnelmasta. Kiitos tästä Kouvolan Nuorkauppakamarille, joka oli tämän tapahtuman takana. Meikäläisiäkin oli paikalla runsain mitoin. Puolisukua ei varmaan hirmuisen pieleen mene.



Viime vuonnahan kävimme etsiskelemässä joulutunnelmaa vasta joulun alla ja nyt vastaavasti aloitimme joulukuun joulutunnelmilla. Ihan vielä ei ainakaan omasta mielestä joulutunnelmaa löydy, etenkin kun katselee kalenteria ja miten paljon ohjelmaa on joulukuulle suunniteltu. Huh huh. Mutta nyt oli oiva tilaisuus rauhoittua hetkeksi nauttimaan tunnelmallisista joululauluista.



Olli onnistui kyllä jälleen hienosti luomaan rauhaa ainakin minun sydämeni sopukoihin. Olli kertoi jännittävänsä ja paikoin sen ehkä huomasikin, ainakin tällainen harjaantunut katselija ja kuuntelija. Ehkä sitä ei muut edes huomanneet. Ollin joululevy on edelleen tunnelmaltaan hitusen surullinen, mutta toisaalta myös rauhoittava. Kappaleet heräsivät jälleen eloon kirkossa. Monta kaunista laulua kuultiin Minun jouluni -levyltä ja muutama perinteisempikin joululaulu. Onneksi vieressäni istui pieni kummitypykkä, niin en voinut vollottaa ihan koko konserttia. Pariin otteeseen kuitenkin joutui taas silmäkulmia pyyhkimään. Ollin tulkinnat joululauluista vain ovat niin jäätäviä, ettei voinut mitään kun silmäkulmasta karkasi kyynel ja toinenkin. On se vaan hieno mies ja upea laulujen tulkitsija, mutta älkää kertoko sille että olen kehunut.

Ollin joulukonsertista jäi ehdottomasti hyvä maku suuhun. Toivottavasti nämä saavat jatkoa ensi vuonna. Elättelin toivoa, että olisin päässyt vielä lähempänä joulua toiseen konserttiin ja voinut käydä etsimässä taas joulun alla sen oman joulufiilikseni konsertista, mutta valitettavasti työt haittaavat harrastustoimintaa, eikä toista mahdollisuutta ole. Samoin kuin työt haittaavat myös sitä, että pääsisin kuuntelemaan Suvin joulukonserttia. Haaveeksi jäi sekin. Onneksi siis edes tämä konsertti sopi aikatauluihin.


Jos ei vielä ollut lippua joulukonserttiin, niin kipin kapin ostamaan sellainen. En usko että kukaan voi tällaisesta poistua pettyneenä kotiin. Minä ainakin pidin kovasti.

1 kommentti:

  1. Aivan ihana konsertti ja itsekin jouduin pyyhkimään silmäkulmia.

    VastaaPoista