perjantai 3. huhtikuuta 2015

Valkeakosken keväisessä Yössä

2.4.2015 Waltikka, Valkeakoski


Torstaina kun viettelee ensin vajaan illan töissä, niin hyvin ehtii vielä illaksi Yötä vastaanottamaan. Mikäpä olisikaan parempi tapa startata pääsiäispyhiä? Ja kun tarpeeksi ajoissa lähtee liikkeelle, niin ehtii käydä ostostelemassa matkan varrelta pientä ja tarpeellista tavaraa ja saamaan puhelimen lukkoon, jonka avaamiseen tarvitaan joko puhelinyhteys kotiin tai nettiyhteys. Kumpaakaan ei ollut tarjolla. Matka sujui melko rattoisasti, vaikka sitä yksin olikin ajelemassa. Radiossa onneksi oli hyvää seuraa. Meinaan tiedättekö mitään parempaa seuraa radiossa, kuin Perälän Juhan Suomipopilta höpisemässä hassuja juttuja ja vastailemassa mitä kummallisempiin puheluihin? Sama tyyppi muuten viihdytti vielä kotiin tullessakin. Nauroin vääränä, kun ihmiset soitteli humalassa ja Perälä painoi kuulijoiden kanssa leukoja. Biisivalinnatkaan eivät ehkä aivan olleet sitä perinteistä Suomipoppia. Tällaisia saisi olla useamminkin.

Tällä kertaa Waltikassa ei vietettykään limudiscoa, niin kuin viimeksi. Vaan eipä tuo omaan olemiseen vaikuttanut millään lailla, autolla kun tulee melkeinpä aina oltua liikenteessä. Ihanan aikaisin keikka aloitettiin. Kello ehti juuri tikittelemään 22.30, kun alkunauha pärähti käyntiin ja lavalle astelivat ihanat miehet. Waltikassa lavahan ei ole mikään koolla pilattu ja joku jatkokappale siihen olikin laitettu. Muuten Waltikka vaikuttaa kyllä ihan kivalta ja viihtyisältä paikalta.


Biisit menivät tuttuja ratoja pitkin: 
Vie mut minne vaan 
Yötä vastaanottamaan 
Hän tanssi kanssa enkeleiden 
Ei syntiä sen kauniimpaa 
Tia-Maria
Kuorotyttö
Kauneinta päällä maan 
Deadline
Tie sydämeeni
Likaiset legendat 1 
Ihmisen poika
ROLV
Haaksirikko
Jään sun viereen
Kiitos ja kunnia

Tällä kertaa biisilistaan pienen poikkeuksen toi Pettävällä jäällä. Olli tarjosi yleisölle vaihtoehdoksi Pettävällä jäällä tai Enkelille biisit. Onneksi valinta osui ensimmäiseen vaihtoehtoon, koska olisin varmaankin itkeä vollottanut koko biisin, mikäli Enkelille olisi soittoon päätynyt.

Melkein enemmän olen sen limudiscon kannalla, koska nyt pitkästä aikaan siihen viereen tunki jossain vaiheessa joku aivan ihana keski-ikäinen naisihminen, joka oli melko tukevassa humalatilassa. Puolet oluesta hän kippasi lavan puolelle siinä hilluessaan. Että jos vaihtoehtona on limudisco tai känniääliöt, niin valitsen alkoholittoman vaihtoehdon. Vaikka toisaalta, olisihan se vaihtelua saada limut niskaan oluen sijasta. Mikä siinä onkin, että aina nämä tämänkaltaiset tyypit juovat juuri olutta?

Haaksirikko toi tipan silmäkulmaan, jota joutui hiukan nieleskelemään. Tämä biisi tuo mieleeni sen rakkaan ystävän, joka nyt viereltä puuttui. Näin se vaan menee. Asiat tärkeysjärjestykseen ja niin sen pitääkin olla. Nyt vedetään taas jonkin aikaa happea ja käydään tietystikin koripalloa katsomassa. Huomenna lähdetään Tampereelle taas kannustuspuuhiin. Sitten onkin vielä pari päivää aikaa nauttia kotona hyvästä seurasta ja kiireettömästä olosta.

Mukavaa pääsiäisen aikaa kaikille! Syökää suklaamunia! Mignon on paras! Jos tahtoo, voi myös miettiä sitä, miksi sitä pääsiäistä oikeastaan vietetäänkään. Ja kuvat on tälläkin kertaa kaiveltu arkistojen kätköistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti