sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Kevään viimeinen Yö Vantaalla

1.5.2015 Vantaa, Tulisuudelma

Edellisen illan tunnelmat vaihtuivat toiseen ja paikkana oli tällä kertaa tuttuakin tutumpi Vantaan Tulisuudelma. Tuo maissa oleva risteilyalus. Tai ainakin tunnelma on sen mukaista. Se mikä tapahtuu Tulisuudelmassa, jää Tulisuudelmaan. Itse en ehkä sitä laivameininkiä ymmärrä, mutta varmasti joku ymmärtää. Paikallahan oli valtavan suuri määrä Yö-tuttuja. Toisien kanssa tulee oltua enemmän tekemisissä ja toisten kanssa vähemmän. Lähes aina kohtaamiset ovat kuitenkin mukavia. Yö-tuttuja kun yhdistää se yksi yhteinen kiinnostuksen kohde: Yö. Tämän vuoksi Yö-ihmisten kanssa on lähes aina mukava vaihtaa heipat. Toisaalta siinä, että paikalla on paljon innokkaita Yö-faneja, saattaa aiheuttaa myös sen, että tunnelma on melko tiivis. Joten kuumeisesti tuli odoteltua keikan alkua.

Jälleen tutut alkusävelet alkoivat soimaan kellon tikitellessä puolta yötä. Viimeistä kertaa tänä keväänä keikka starttasi Vie mut minne vaan -kappaleella ja keikka jatkui taas Hän tanssi kanssa enkeleiden -kipaleella. Nyt Ei syntiä sen kauniimpaa kappaleen korvasi Särkyvää, joka oli voittanut naamakirjassa äänestyksen. Kappaleet etenivät tuttuja polkuja pitkin. Trio-biisinä kuultiin Pettävällä jäällä. Joka luonnollisestikin omistettiin jollekin naiselle yleisössä. Muutenkin Ollin esiintymisessä kuulsi läpi koko keikan hyvällä tuulella oleva solisti. Tämä saa minut aina ihan ehdottomasti myös hyvälle tuulelle. Hymyilevä Olli saa hymyn omillekin huulille.

Illan ehdoton helmi oli kuitenkin vieraileva tähden alku: Amanda Kauppinen. Ollin valmennettava TVOFista. Muistan kyllä tän mimmin mahtavan vedon niistä ääni ratkaisee jaksoista jo, vaikuttava versio Hetki lyö -biisistä. Nyt kun tämän nuoren naisen näki lavalla, oli hänen tulkintansa jotenkin aivan jäätävä. Amanda lauloi Ollin kanssa duettona kappaleen Kaunis ihminen, joka on Juha Tapion vuonna 2006 levyttämä kipale. Koskettava kappale jo alkuperäisenäkin versiona. Nyt voin kuitenkin sanoa, että Amandan laulu kosketti jostain todella syvältä ja sai kyyneleet vierimään silmäkulmista. En usko olleeni ainoa syvästi liikuttunut kuuntelija. Tästä naisesta tulee vielä tähti, sitä en epäile hetkeäkään, sen verran kovasti live-esitys minut vakuutti. Joillain laulajilla on se karisma omasta takaa, eikä tarvitse yrittää liikaa. Tämä veto osui ja upposi minuun. Videon duetosta löysin Amandan facebook-sivuilta. Käykääpä kuuntelemassa. 
Näin on taputeltu jälleen yksi Yö-kevät fanittajan näkökulmasta. Paljon on taas mahtunut kilometrejä, naurua, hienoa musiikkia, mahtavia ihmisiä, hyvää mieltä yhteen kevääseen. Vaikka viimeisellä keikalla jalat meinasivat puutua, kun ei pystynyt liikkumaan, en taaskaan vaihtaisi hetkäkään pois. Kiitos Yö: Olli, Mikko, Jaska, Ari, Daffy ja Juki! Kiitos Yön roudarit/teknikot! Kiitos Satu! Eikai tässä muu auta kuin toivottaa hyvää pientä hengähdystaukoa kaikille, toisaalta itse saatan käydä tässä välissäkin nauttimassa musiikista. Näin hyväntuuliseen keikkaan on kiva lopettaa Yö-kevät. 

Muutama kuva lisää löytyy jälleen naamakirjasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti