tiistai 20. lokakuuta 2015

The One And Only Siltsu

15.10.2015 Manskikka-ahon liikuntahalli, Kouvola ja Jari Sillanpää


Vihdoin ja viimein koneen ääressä ja pienen pientä keikkaraporttia luvassa Kouvolasta. Kouvot järjesti kotihallissaan megalomaanisen konsertin, jossa vetonaulana toimi Jari Sillanpää. Tuo mies, joka viimeksi oli juhlinut 50v. syntymäpäiviään vaatimattomasti Stadikalla. Nyt Siltsu valloitti Kouvolan. Onhan se kuitenkin melko lähellä Stadikka-konserttia. Minullehan tuo liikuntahalli on tullut tutuksi tässä parin vuoden aikana, kun olen hurahtanut livekoripallon seuraamiseen. Tuolla on kannustettu Kouvoja kerran jos toisenkin.

Illan aloittivat tangokuninkaalliset muutamien vuosien takaa, Jukka Hallikainen ja Johanna Debreczeni (kyllä jouduin tarkistamaan miten tuo nimi kirjoitetaan). Hyvin he onnistuivat lämmittelemään yleisön, oli meinaan sen verran viihdyttävää katseltavaa ja kuunneltavaa. Itse pidän kovasti artisteista, jotka hallitsevat myös yleisön naurattamisen välispiikeillään. Tunnin verran saatiin nauttia näiden kuninkaallisten viihdyttävästä shöystä ja mieluusti sitä kyllä katseli ja kuunteli.

Sittenpä lavan valtasikin Siltsu ja Men in black -orkesteri. Ja vakuuttavasti se keikka polkaistiin käyntiin. Liekeissä -biisi räjäytti hallin ja pyro-tekniikat olivat mukana heti keikan alusta. Ensimmäisellä puoliajalla saatiin nauttia hiteistä vuosien varrelta. Kävipä Siltsu myös yleisöä tervehtimässä yhden biisin ajan ja siellä otettiin kuva jos toinenkin. Hienoa yleisön huomiointia. Konsertissa kuultiin muuan muassa seuraavat kappaleet: Liekeissä, Viilenee, Satulinna, Sinä ansaitset kultaa, Kaduilla tuulee, Tanssii kuin John Travolta, Rakkaudella merkitty mies, Elämän tärkein ilta, Alku, Muuri, Jack, Malagaan, Gangnam Style.

Muuri kappale on edelleen minulle kappale, joka saa kylmät väreet juoksemaan pitkin kroppaa, kun sen kuulee livenä. Huikean hieno kappale. Tällä kertaa se tosin sai myös melkein pöksyyn lirahtamaan jotain ylimääräistä, koska tämän biisin kohdalla oli pyro-tekniikasta vastaava pannut putkiin parastaan ja koko halli jysähteli ja raikui, kun kovaääniset pommit räjähtelivät. Mutta siis jäätävän kova live-biisi.

Jarin tuotannossa on toki muitakin rakkaiksi muodostuneita kappaleita. Sinä ansaitset kultaa -biisille ei ihan heti löydy vertaa. Siitä on myös syystä tai toisesta tullut kappale, joka tuo mieleen rakkaan ystäväni, joten joka kerta kun kuulen tämän, niin mielessä on se ihana Ystävä. Menevämmät biisit sopivat myös Siltsulle järjettömän hyvin, etenkin kun tällä miehellä on ihan kivasti hallussa myös tanssiliikkeet ja liikkuvat lanteet. Hieno fiilis oli myös, kun Siltsulle luovutettiin Kouvojen pelipaidat tälle kaudelle, luonnollisestikin numerolla 50. Siltsu kävi jopa vetäisemässä paidan päälleen ja palasi encorea vetämään Kouvojen pelipaidassa. Hyvä Jari!

Kaiken kaikkiaan ilta oli onnistunut. Kaikki järjestelyt toimivat hyvin, järjestyshäiriöitä ei kaiketikaan ollut. Ihmiset saatiin ajoissa sisään, vaikka jono olikin ennen ovien aukeamista melkoisen pitkä. Toivottavasti tällaisia iltoja järjestetään vastaisuudessakin. Onpa hienoa, kun Kouvolaankin tuodaan joskus nimekkäitä esiintyjiä. Kiitos Siltsu ja Men in black sekä tietysti Kiitos Kouvot!

Muutama kuva löytyy jälleen naama-aapisen puolelta, eli täältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti