keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Pohjoisessa ja vähän vieraissakin.

15.7.2016 Siltsu Nivalan jäähallilla


Pitäähän sitä kesälomalla yksi Pohjois-Suomen reissukin tehdä. Etenkin kun pohjoisemmassa osassa asuu yksi rakkaimmista Yö-ystävistäni. Tai yksi rakkaimmista ihmisistä ylipäätään. Perjantaina starttailtiinkin auto sitten kohti Nivalaa. Kyseisestä paikasta ei minulla ollut kyllä mitään aiempaa kokemusta. Enkä ole kyllä ihan varma osaanko edelleenkään sijoittaa sitä kartalla mihinkään. Ainakaan kovin tarkasti.

Edellisestä Siltsusta onkin ehtinyt vierähtää jo hyvä tovi. Toki Siltsusta on viime aikoina saanut paljon lukea lehdistä, roska sellaisista. Ja täytyy kyllä sanoa että isosti Ihmettelen niitä kirjoituksia. Minähän en varsinaisesti Siltsun faneihin kuulu, mutta toki useampia keikkoja häneltä on tullut nähtyä. En voi ymmärtää miten iso haloo Iskelmä-festarin keikasta on noussut. Mikäli olen oikein ymmärtänyt niin Siltsu oli sekoillut festareilla. Mitä nyt itse niitä kuvia keikalta katsoin, niin ihan normaalilta eläytymiseltä keikkaan se minusta näytti. Siltsu on todella ilmeikäs esiintyjä ja sitä lavatouhua on kyllä hauska seurata. Joten ihan suotta siitä nyt otsikoita revittiin. Ainakin minun mielestä.

Nivalan keikkaa oli myöhästetty tunnilla. Melko tiukka on artistin ohjelma, kun Nivalassa oli päivän kolmas keikka. En kyllä ymmärrä miten kukaan kestää tuollaista keikkatahtia. Täytyy olla aika kova psyyke että tuollaista tahtia jaksaa. Jos käyttäisin hattua niin kyllä melko korkealle se tämän artistin kohdalla nousisi.

Biisilista keikalla oli jotakuinkin tällainen:
Liekeissä
Oot täydellinen (englanninkielinen versio)
Satulinna
Sinä ansaitset kultaa
Kaduilla tuulee
Tanssii kuin Travolta
Rakkaudella merkitty mies
Muuri
Elämäsi tärkein ilta
Gangnam Style
Valkeaa Unelmaa

Keikkaan kuului myös melko paljon pyrotekniikkaa. Keikan alussa jäähallin ilma täyttyi rikin hajusta, joka noista ilotulitteista seurasi. Siltsun keikka oli kyllä kaikin puolin oikein mainio ja menevä. Artisti oli hyvällä tuulella, eikä kyllä olisi mitenkään uskonut, että kolmatta keikkaa sille päivälle vedetään. Nivalassa Siltsun taustalla soitti tutusti Men In Black ja ne soittajapoijjaat ovat kyllä taitavia. MIB soitteli myös ennen Siltsua parin setin verran tanssittavaa musiikkia ja jäähallin tanssilattialla kävi kova kuhina. Illan kuitenkin aloitti trio (millään en nyt kykene muistamaan kyseisen trion nimeä), joka viihdytti tanssikansaa perinteisellä tanssimusiikilla ennen kuin MIBin soittajat ehtivät paikalle.

Sillanpään kova keikkatahti näkyy ehdottomasti keikan pituudessa. Kaiken kaikkiaan Sillanpään esiintymisaika taisi olla alle tunnin. Toki tästä on hiukan aikaa, kun olen viimeksi kyseistä herraa livenä käynyt katsomassa, mutta silloin keikkasetti oli huomattavasti pidempi. Pienen pientä kritiikkiä siis osoittaisin keikkamyyjän suuntaan, eikö se vanha sananlasku sano että, laatu korvaa määrän. Voisiko vetää vähemmän keikkoja ja sitten taas vastaavasti antaa yleisölle viihdykettä koko rahan edestä? Tätä perustelisin ihan jo sillä, että Siltsunkin fanit taitavat ajella melkoisen pitkiä matkoja, jotta idolinsa näkevät. Ja saattavat ne ihmiset lähteä ihan muutenkin kauempaa keikkaa kuuntelemaan. Festarikeikalla sen tunnin jotenkin ymmärtää, kun aikataulut ovat kiireiset, mutta periaattessa oma keikkahan tämä oli. Täytyy sanoa, että muutenkin nuo esiintymisajat tuntuvat aina lyhyiltä ja siksi itse ainakin yritän kesällä suunnata muuallekin kuin festareille, koska yleensä festareiden anti jää melko lyhyeksi. Mutta niinpä jäi Nivalassakin. Harmi.

Eli yhtä miinusta lukuunottamatta ilta oli varsin menevä ja vauhdikas ja ennen kaikkea hyväntuulinen. Naurulle ei meinannut tulla loppua, toki tällaisena herkkiksenä myös hiukan liikutuin. Sehän livemusiikissa on parasta, kun se herättää tunteita ja herättää musiikin eloon.

Lisää kuvia löytyy blogin facebook-sivulta. Kansioon pääset klikkaamalla tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti