torstai 14. joulukuuta 2017

Joulutunnelmaa hakemassa Kymin kirkosta

13.12.2017 Suvin Joulun Henki konsertti Kymin kirkossa Kotkassa


Pienten sähläyksien jälkeen onnistui lähtö Suvin joulukonserttiin. Tästä on kyllä ollut puhetta jo pitkään tuon rakkaan kälyn ja ihanista ihanimman kummitytön kanssa ja melko hilkulle meni että päästiin ollenkaan. Kiitokset tästä niille jotka olivat avuksi. Pus.

Totta tosiaan edellisestä Suvin keikastani onkin vierähtänyt jo vähän liikaakin aikaa. En kyllä edes pysty muistamaan. Joten ehdottomasti liikaa aikaa. Kymin kirkko oli loppuunmyyty ja kyllä siellä ihmisiä olikin. Alkusoiton aikana jo pyyhin silmäkulmiani ensimmäisen kerran. Joku noissa kirkoissa on, että ne herkistävät oman mielen ihan täysin. Siihen päälle vielä joululauluja, niin tervetuloa vesiputouksen lailla valuvat silmäkulmat.

Konsertin aikana kuultiin ihana setti lauluja Suvin kahdelta joululevyltä. Sai kyllä tosiaan useamman kerran pyyhkiä silmäkulmia. Eivät mokomat meinanneet millään pysyä kuivina. Konsertti starttasi hienosti Joulun henki kappaleella. Lapsuusjoulut vei retkelle omiin muistoihin lapsuuden jouluista. Minusta lapsuuden jouluissa parasta oli kun mummolaan kokoontui isäni siskot lapsineen. Serkkujen kesken riitti touhua ja puuhaa. Mummon tekemät jouluruuat olivat tietysti myös hyviä, tosin lapsena olin hyvin rajoittunut jouluruokien suhteen ja kelpuutin laatikoista lautaselleni ainoastaan porkkanalaatikon. Nykyään maistuu jo peruna- ja lanttulaatikotkin. Mutta se jouluateria joulu- tai tapaninpäivänä oli mukava kokoontuminen. Tietysti se toi mieleen myös maailman parhaat isovanhemmat, jotka ovat olleet iso osa lapsuuttani, heitä on kova ikävä ja jouluisin se ikävä korostuu. Terveisiä sinne pilven päälle.

Taivas sylissäni on kyllä myös hyvin vaikuttava kappale Suvin laulamana. Hieno kappale se on levyltäkin kuunneltuna, mutta melko paljon tunteita välittyy livenä siitä laulusta. Ei voinut itkemättä kuunnella. Suvi ehti vaihtamaan vähän vaatettakin sillä aikaa kun ihana Miina otti hetkeksi keulapaikan ja esitti Hiljaisuus kappaleen. Pakko on muuten kehua miten hienolta bändi sekä taustalaulut kuulostivat kirkossa. Saksofonilla minut saa huokailemaan syvään ja niin kävi tälläkin kertaa. Jyri Laitila vastasi puhaltimista ja minä ainakin kuuntelin mielelläni puhaltimia, saksofoni ja poikkihuilu sieltä puhaltimista löytyi ainakin. Mainitaanpas muutkin soittajat: koskettimista ja haitarista vastasi Joonas Karjalainen, kitarasta Vesa Karhula, Aleksi Itkonen perkussioista ja taustalaulussa tosiaan loisti Miina Mikkonen. Suvin ja Miinan äänet soivat kyllä niin kauniisti yhteen, että ei voi ihalematta kuunnella. 

Suvin joululevyissä on muuten se hyvä puoli, että sinne mahtuu joukkoon muitakin kun niitä perinteisiä joululauluja, jotka on levytetty sataan kertaan. Nytkin Kymin kirkossa hymy nousi huulille, kun kirkossa kajahti Pikkuveljen joulupuuro. Hei mummo kappaleesta Suvi on onnistunut tekemään jo melkein perinteisen joululaulun, joka toi sekin kirkossa kyyneleet silmiin. Ehkä paras hetki kuitenkin oli viimeisenä tullut oma lempijoululauluni, Tulkoon joulu (tästäkin on levytetty aika monta versiota ja oma suosikkini on kyllä ehdottomasti tuo Suvin versio). Kappaleen alkaessa kummitypy vieressäni kuiskasi jotakuinkin näin: "Tätä ollaan treenattu koulussa. Mie pelkäsin ettei se tuu ollenkaan.". Päälle vielä leveä hymy ja mukana piti laulaa tietysti. Mahtava pikkutypykkä, kaikista rakkain pikkutypykkä. Typy tietysti tykkäsi myös, kun pitkästä aikaa näki Suvin ja Miinan. Vieläkin hymyilyttää, kun typy oli Sibeliustalolla 3-vuotiaana laulamassa Yön konsertissa Pettävällä jäällä kappaletta Miinan pidellessä mikrofonia. Huikea pikkumimmi.

Joulutunnelmasta pääsi hiipimään hiukan ihon alle ja kutkuttelee siellä. Loput osaset tunnelmasta löytyvät todennäköisesti viimeistään jouluaattona vanhempieni luona saunoessa ja syödessä sekä isovanhempien haudalla käydessä. Ihan vielä en toivota hyvää joulua, koska viikonloppuna on vielä viimeiset musiikilliset elämykset ennen joulua. Suuri kiitos Suville äärettömän kauniista ja tunnelmallisesta joulukonsertista. On se vaan aivan jäätävän taitava ja lahjakas mimmi. Pus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti