sunnuntai 5. elokuuta 2018

Kukonhiekan kauniissa maisemissa Yötä vastaanottamassa

3.8.2018 Kukonhiekka, Saarijärvi


Plääh, mikä viikko. Flunssa on kiusannut koko viikon, tosin nyt jo poistumassa. Perjantaina tuli käytyä kokeilemassa pääsykokeita ja täytyy sanoa, että suuresti epäilen että kutsua kouluun tulee. Jos kävisi joku ihme, niin kieltäytyisin kohteliaasti opiskelupaikasta ja kokeilen onneani seuraavassa yhteishaussa, koska alanvaihto kiinnostaa nyt niin kovasti. Pääsykokeiden jälkeen olikin aika ottaa taas auto alle ja lähteä tien päälle.

Timo ja Jussi
Tanssilavakeikkoja on aivan liian vähän nykyään. Olen käynyt vuosien varrella monilla tanssilavoilla, vaikka en osaakaan tanssia. Mieleen on jäänyt Ristiinan Metsälinna, Asikkalan Jenkkapirtti, Tommolan Suurlava Mäntyharjulla, Kangasniemen Syvälahti, Tuuloksen Kapakanmäki ja viimeisenä oma suosikkini Leppävirran Tulenliekki. Kaikki edellä mainitut paikat ovat sellaisia, joista tulee paljon muistoja mieleen. Niissä on koettu ihania Yön keikkoja. Biisisetit ovat olleet erikoisia ja sisältävät harvinaisuuksia. Noihin paikkoihin liittyy myös paljon muistoja erikoisista kohtaamisista keikkojen ulkopuolella. Nyt saan lisätä noihin paikkoihin Saarijärven Kukonhiekan. Ihana paikka, kauniilla paikalla. Terassilla kelpasi istuskella ystävän kanssa kahvilla. YöYstävien kanssa on parasta se, kun juttu voi jatkua siitä mihin on viimeksi jääty, vaikka edellisestä tapaamisesta olisikin vierähtänyt tovi. Pitäisi useammin vain ottaa aikaa ja tavata näitä ihania ihmisiä muutenkin kuin Yön merkeissä.

Ennen Yötä lavalla soitteli tunnin verran tai reilun tunnin Valpuri. Valpurilla oli hyvä meno ja sitä iloista ja hyvää soitantaa laulantaa kuunteli kyllä mielellään. Ei lainkaan pöllömpää musiikkia, haitaria, selloa, akustista kitaraa ja kontrabassoa. Vähän sellainen hippimäinen tunnelma. Ehdottomasti hyvänmielen musiikkia.

Mutta kyllä se kun Herra Yrmy käy painamassa alkunauhan soimaan ja keikka alkaa, on parasta. Siis parasta. Aivot narikkaan ja katse lavalle. Täydellinen pään nollaaminen. Ihanat Yö-hitit ja harvinaisudet tulille ja ainakin oma mieli lepää. Lavalla olevilla herroilla on ihan järjetön virta ja buusti päällä ja kaikki antaa lavalla kaikkensa. Sitä on varsin miellyttävää katsoa ja kuunnella. Joku yhteinen lanka sieltä on löytynyt ja soitonilo näkyy koko bändistä, sitä toimintaa ei voi katsella ja kuunnella hymyilemättä. On ne kyllä ihan huikeita tyyppejä.

Jaska
Silloin tällöin sitä miettii, että josko sitä keikkaa voisi kuunnella jostain muualtakin kuin edestä, joten katsotaan koska yllätän ja jään taaemmas fiilistelemään keikkaa. Toisaalta jos on yli 10 vuotta katsonut keikat edestä, niin saattaa olla hiukan vaikeaa siirtyä taaemmas, mutta ei sitä koskaan tiedä.

Mainitsin jo aiemmin että tanssilavoilla on usein mahdollisuus kuulla erikoisia biisisettejä niin nytkin Saarijärvellä.

Kuuhullu
Minne tuulet vie
Pieni ihminen suuressa maailmassa
Vain varjot häntä seuraa
Mitä jos mä rakastan sua
Pettävällä jäällä
Tie sydämeeni
Onnellisia vuosia
Kiertolainen
Vie mut minne vaan
Ihmisen poika
Likaiset legendat 1
Kiitos ja kunnia
ROLV

Pieni ihminen suuressa maailmassa oli ehdottoman mukava kuulla livenä pitkästä aikaa. Se on mieheni lempikappale ja löytyy tekstinä myös hänen olkapäältä (itseltäni löytyy tekstit: "Matkallaan he suojan saa" ja "Näistä öistä voimani mä saan"). Vain varjot häntä seuraa...en edes muista koska olisin viimeksi kuullut sitä livenä. Siitä on vierähtänyt tovi. Siitä tulee aina mieleen yksi Yöihana. Samoin kuin Kiertolainen, siitä kappaleesta tulee mieleen yksi hyvin rakas Yöihana. Enkä tiedä voiko sitä biisiä soittaa lainkaan, jos tämä kyseinen ihminen ei ole paikalla. Iltaan Saarijärvellä mahtui taas paljon ihania ihmisiä. Olen todella kiitollinen, että Yö on heittänyt elämäni varrelle tuollaisia ihmisiä.

Kotimatka meinasi kyllä olla tuskaisen pitkä, vaikka alkumatkasta olikin ihan huippua seuraa autossa. Huomaa kyllä että vuosi vuodelta tulee ikää lisää, kun esimerkiksi nuo ajomatkat ei enää meinaa maistua. Ei tässä enää mitään junnuja olla. Taas tuli vuosi lisää mittariin.

Sanon sen vielä kerran, nyt jos koskaan on Yöllä kova draivi päällä livekeikoilla, sekä levyllä. Kannattaa siis hoitaa liput syksyn konsertteihin! Itse täällä jo kovasti odottelen 7.9. ilmestyvää levyä. Senkin voi jo laittaa ennakkoon tilaukseen Elvikseltä, eli Rockpaidat hoitaa ennakkomyynnin.

Muutama kuva löytyy facebookista ja samat kuvat myös Flickrissä.

"Näistä öistä voimani mä saan"




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti