sunnuntai 16. joulukuuta 2018

Joulutunnelmaa Loviisassa kera Suvin

9.12.2018 Suvi Teräsniskan Joulun Henki -joulukonsertti Loviisan kirkossa


Hiukan tulee myöhässä tämä teksti, mutta väliäkö hällä. Viime viikonloppu oli niin musiikin täyteinen, että ei puhettakaan että olisi enää jaksanut kirjoitella mitään järkevää ja tämä viikko on mennyt hiukan turhan nopeasti ohitse, flunssan pirulainenkin pääsi puraisemaan, joten konetta ei ole jaksanut kaivaa esille. Mutta asiaan, Loviisan kirkko viikko sitten sunnuntaina. Ensin täytyy kehua, miten hyvin lippujen osto onnistui, vaikkei ole paikkakuntalainen. Jossain vaiheessa syksyllä sovimme treffit matkalle järjestävän tahon kanssa ja sain lunastettua liput. Vaikkakin silti olen sitä mieltä, että pidän itse eniten netistä ostettavista lipuista.

Ystäväni kanssa vietimme "löhöpäivää" kunnes meillä meinasi taas jo tulla kiire. Tässä olemme loistavan taitavia. Tai ainakin minä. Mutta löysimme perille navigaattorin ohjeista huolimatta. Ihastelimme hetken ulkona kirkkoa, joka kohosi ylväänä kohti taivaita. Sisään päästyämme ihastelimme myös kirkkoa sisältä. Valtavan kaunis kirkko siellä Loviisassa. Kirkko täyttyi ja paikalle oli saapunut ihmisiä vauvasta vaariin. Kirkon ulkopuolella treffasimme vielä kummityttöni ja kälyni ja heidän kanssaan kulutimme aikaa konserttia odotellessa. Ja ei, kummityttöäni ei tälläkään kertaa ollut pakotettu paikalle.

Aikamoisen rankan joulukuun on Suvi itselleen buukannut. Joulukonsertteja liki taukoamatta lähes jouluun asti. Nythän rundi on jo voiton puolella. Väsymystä ei kuitenkaan ollut myöskään Loviisassa havaittavissa. Oli ihana tunnelmoida Suvin joulukonsertissa ja antaa välillä edelliseltä illalta padottujen kyynelten virrata. Itkeminen tekee kyllä välillä niin hyvää ja sitten taas vuoroin olla tukena, kun vieressä istuva ystävä vuodatti kyyneleitä muistojen tulviessa mieleen. Kummityttö taisi hiukan ihmetellä vieressä istuvia itkijänaisia, jotka välillä itkivät ja välillä nauroivat (ihan hiljaa tosin, ei toivottavasti niin, että se häiritsi muita paikalla olevia).

Konsertissa kuultiin jotakuinkin seuraava setti:

Yö on kuulas
Tähti tähdistä kirkkain
Sydämeni vaeltaa
Varpunen jouluaamuna
Tonttu
Jääkukat (Miinan laulamana)
Joulun henki
Avaruus
Joulu on täällä kuunnelkaa
Joululaulu (Hiljaa leijaa maahan hiutaleet)
Konsta Jylhän joulu
Lapsuusjoulut
Taivas sylissäni
Hei mummo

Mary did you know
Tulkoon joulu
Maa on niin kaunis

Tunnelma oli kyllä hieno ja valosuunnittelulle ja toteutukselle täältä iso plussa. Tuollaisissa paikoissa ne valot luovat tunnelmaa ja nyt oli todella onnistunut toteutus niiden osalta. Pakko sanoa, että Suvilla on kyllä huippu porukka takanaan. Äärettömän taitavat ja lahjakkaat "pojat" siellä soittelevat: Vesa Karhula kitarassa, Joonas Karjalainen koskettimissa ja haitarissa, Jouko Isokangas bassossa ja Aleksi Itkonen rummuissa. Joulun henki kiertueella on lisäksi aivan huikean upea puhallintaituri Jyri Laitila. Puhaltimet ovat yksi minun heikkouteni, voisin kuunnella niitä loputtomasti. Tällä virtuoosilla on kiertueella mukana 8 soitinta, joita en tällaisena peruspirkkona edes tunnista kaikkia. Mutta niiden ääni on maaginen. Ja siis niiden ihan kaikkien. Eikä nyt unohdeta myöskään maailman parasta ja ihaninta Miinaa, joka laulaa taustoja kiertueella. Miina on huippu.

Vielä on siis jokunen joulukonsertti jäljellä (Kemi, Oulu, Taivalkoski, Rovaniemi, Oulu, Oulu). Menkäähän kuuntelemaan! Muistakaa ottaa nessuja mukaan! Kiitos Suvi jo Suvin tyypit ihan äärettömän kauniista joulutunnelmasta Loviisan kirkossa. Oli hienoa! Ja toivotaan Suville kaikkea hyvää odotukseen. On ne huippuja. Tykkään. Arvostan.

Rauhallista joulunaikaa kaikille! Kuunnelkaa joulumusaa! Nauttikaa läheistenne kanssa joulusta, ihan miten sen kukainenkin tykkää viettää! Nyt tämä täällä hiljenee...mutta vain pieneksi hetkeksi... ;)







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti