torstai 10. marraskuuta 2011

Kiitos ja kunnia kiertue: Lahtihalli

Jotenkin ihmeellisellä ja kummallisella tavalla Lahti onnistui jälleen näyttämään minulle, mihin kaupunkiin olenkaan lähtenyt Yötä vastaanottamaan. Toisinaan en edes huomaa mikä kaupunki on kyseessä, menen vain sinne mihin auton nokka näyttää, eivätkä paikkakunnat yleensä eroa toisistaan. Lahti on kuitenkin keikkapaikkakunnista jäänyt ehdottomasti negatiivisimpana mieleeni. Lahdessa tapahtuu aina jotain eriskummallista, eikä historiani Lahden kanssa ole mitenkään erityisen hyvä. En tiedä mistä johtuu, että Lahti on keikkapaikoista minulle hankalin. Ovatko ihmiset siellä aina Yön keikalla tai konsertissa niin päissään etteivät viitsi vaivautua ajattelemaan kanssaihmisiään hetkeä kauempaa? No se jäänee ikuiseksi arvoitukseksi, mutta jottei kukaan lahtelainen tästä enempää suuttuisi, niin mennäänpä asiaan eli Yön konserttiin.

Ensimmäiset sävelet kaikuvat yli Lahtihallin ja yleisö on välittömästi mukana taputusten ja huutojensa kanssa. Omasta päästäni häviää yleensä tässä vaiheessa kaikki järkevät ajatukset, jos siellä ikinä on sellaisia ollutkaan. Keskityn täysillä siihen mitä lavalla tapahtuu. Tai siis 30-vuotis juhlakiertueellahan konsertin aloittaa jäsenien lapsuuden kuvien katsanto. Jännä miten helppo toiset jäsenet on tunnistaa jo ihan pienenä. Samat kasvonpiirteet ovat pysyneet tähän päivään asti. On se sitten hymy tai nenän asento, mutta toiset ovat edelleen jollain lailla samannäköisiä. Viimeisenä tietenkin ruutu täyttyy artistin kuvista. Miten paljon sitä voikaan tuntea toisen ihmisen puolesta lämpöä, kun ruudulla näkyy Olli poikansa ja tyttärensä kanssa kuvissa ja viimeisenä artisti seisoo vielä äitinsä vierellä. Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa. Niin ne viisaammat väittävät.

Ensimmäinen biisi ja sitten se on menoa. Alkaa kaikkien suurimpien hittien läpikahlaaminen, neljältä vuosikymmeneltä. Siinä on jo saavutusta kerrakseen. Jos minulla olisi hattu, nostaisin sitä. Ensimmäiseen osuuteen kuuluu myös Yön likkojen potpuri, josta itse pidän paljon. On ihana nähdä Suvi ja Miina lavalla, he saavat aina minut hyvälle tuulella. Annikaa en tietenkään unohtanut, hän vaan on minulle niin sanotusti uusi tuttavuus, eli en ole aiemmin päässyt todistamaan tämän artistin laulua livenä. Huijasin. Olen nimittäin kerran aiemmin nähnyt hänet Yön kanssa lavalla, kyseessä oli Valtakunta-kiertue Valkealassa. Olli yllätti ja pyysi Annikan lavalle laulamaan Pettävällä jäällä. Olen myös kerran kuunnellut Annikan keikkaa ennen Yön keikkaa ja kyllä täytyy ihmetellä sitä poweria , mikä niin pienestä mimmistä löytyy. No likat siis vetävät oman potpurinsa, joka miellyttää suuresti omia korviani. Ovat he sen verran taitavia siinä mitä tekevät. Wau!

Puoliajalla saamme tietenkin nauttia lisää kohteliaista lahtelaisista. Kyllä he sitten jaksavatkin olla mukavia ja niin lämminhenkisiä. Odotamme kuin kuuta nousevaa, että bändi hyppää takaisin lavalle ja saamme nauttia orkesterin musiikista vieläpä toisenkin tunnin. Niin palaavat lavalle soittajat ja laulajat. Nautinto ja oma tyhjäpäisyys saavat jatkua vielä reilun tunnin. Toiseen osaan kuuluvat duetot. Ollin ja Suvin Särkyvää saa ihon nousemaan kananlihalle ja Annikan ja Ollin Pettävällä jäällä saa kylmät väreet kulkemaan pitkin kroppaa. Olli esittelee bändin. Harvinaista, mutta totta. Kerrankin saa mahdollisuuden huutaa omat kannustushuudot jokaiselle bändin jäsenelle erikseen. Tai itseasiassa yksihän siitä joukosta jää puuttumaan, koska kukaan ei esittele Ollia. Tarvitseeko hän esittelyjä? Ei ehkä, mutta olisihan se mukava päästä samaan syssyyn Ollillekin kannustuksensa huutamaan.
Ilta on päättynyt. Omien tärkeiden ihmisten hyvästely kuuluu lähes jokaiseen keikkaan/konserttiin. Sen jälkeen olen valmis suuntaamaan kotiin hymy huulilla. Taas jaksaa arjessa ahertaa hetken, ennen kuin taas tarjoillaan Yötä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti