sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Suvi pimeän syksyn keskellä

26.10.2013 Helsinki, Iskelmäbaari Tähti


Kuten jo aiemmin mainitsin oli ohjelmassa jotain aivan muuta tunnelmaa. Aiemmin viikolla tarjoutui tilaisuus ottaa osaa kilpailuun. Kerrankin kilpailuun osallistuminen meni nappiin ja takataskuun tipahti liput tälle illalle. Hyvissä ajoin saavuimme rakkaimman ystäväni kanssa Helsingin Iskelmäbaarin oven taakse. Ystäväni olin valjastanut kuljettajaksi, koska minulla iskee Helsingin keskustassa paniikki ja ahdistus ratin takana. Ystäväni oli siis turvallisesti kuljettanut meidät perille.

Vihdoin ovet aukenivat ja meidät toivotettiin lämpimästi tervetulleiksi Suvi Teräsniskan uuden Pohjantuuli-albumin ennakkokuuntelu tilaisuuteen. Täytyy sanoa, että vasta paikan päällä tajusin miten mahtavaa oli päästä osalliseksi tällaista hienoa tilaisuutta. Kuuntelimme läpi kaikki uuden levyn kappaleet ja Suvi kertoi tarinoita biisien takaa. Melkoiseksi nieleskelyksi ja silmien räpytelyksi se ensin meinasikin mennä. Tunnelmallisia kappaleita levy täynnä. Upeita tarinoita biiseissä kerrottavaksi ja sellainen täydellinen keskittyminen biisien kuunteluun ja totaalinen uppoutuminen tarinoihin oli upeaa. 

Paikalla oli noin 40 henkeä ja tunnelma oli leppoisa ja ainakin minä uppouduin täysin musiikkiin. En muista koska viimeksi olisi tapahtunut moista täydellistä keskittymistä ja herkistymistä ja vielä niin monen kappaleen kohdalla. Suvin levyssä on mahtava lapintaikaa ja helposti ainakin oma mielikuvitukseni lähti liikkeelle ja oli helppo nähdä mielessään lapinnoitia, revontulia, jylhiä maisemia... Käsittämätöntä, miten musiikki voi saada tällaista aikaan. Lämpimästi voin suositella kaikille Suvin uuden levyn hankintaa ensi perjantaina, kun levy kauppoihin saapuu. Levy on minun mielestäni ehjä kokonaisuus ja odotan jo kovasti, että pääsen uudestaan biisejä kuuntelemaan. Levy on täynnä upeita kappaleita ja Suvin tulkitsemana ne todella heräävät henkiin.


Tämä jos mikä on mahtavaa fanien huomiointia. Tunnelma oli melko intiimi ja tunsin todella olevani etuoikeutettu päästessäni mukaan tällaiseen. Toivottavasti muutkin artistit samanlaisia järjestäisivät. Samallahan tarjottiin tietenkin tilaisuus saada nimikirjoituksia ja ottaa yhteiskuvia ja vaihtaa muutama sananen artistin kanssa. Lauri Tähkähän oli vastaavanlaisia tilaisuuksia järjestänyt uuden levynsä ilmestyessä. Artisti pääsee näin ollen lähelle fanejaan ja fanit taas saavat ainutlaatuisia kokemuksia muistojensa kirjaan ja pääsevät tapaamaan idoliaan. Hieno ele. Mahtavaa, myös että Iskelmä-radio on mukana tällaisissa tapahtumissa, jotta tällaisten tapahtumien järjestäminen on mahdollista.

Illan kruunasi vielä Suvin keikka. Viime kerrasta onkin jo aivan liian kauan aikaa. En voi ymmärtää, miten Suvin keikat ovat viime aikoina menneet osaltani ohi, enkä ole saanut itseäni liikuteltua Suvin keikoille. Nyt siihen kuitenkin siis avautui mahdollisuus. Täytyy sanoa että Suvi ei koskaan petä.


Viime kerrasta kun on niin paljon aikaa, niin nyt huomasin esimerkiksi biisien sovitetun hyvin erilaisiksi versioiksi, kuin levyllä. Sopivasti erilaisia olematta kuitenkaan liian erilaisia. Yleisö lauloi ihanasti mukana ja tunnelma Tähdessä oli hyvä. Suvin kitaristikin on vaihtunut sitten viime näkemän. Vesku istuu bändiin hyvin ja on käsittämättömän lahjakas kitaristi. Muut pojat ovatkin pysyneet samoina jo pitkään. Koskettimien takana häärivä upea Matti, rumpuja valtavalla iloenergialla paukuttava Mikko ja basson varresta löytyvä Jouko. Mahtava jengi kaiken kaikkiaan. Myös valot ovat kokeneet melkoisen uudistuksen ja täytyy sanoa, että Suvin esiintymisessä nautin kyllä täysillä visuaalisesta ilmeestä, joka valoilla oli saatu aikaan. Tunnelmat vaihtelivat herkästä ja etenkin herkistävästä hyvinkin vauhdikkaaseen menoon ja meininkiin. 

Kyyneleitä ei voinut pidätellä, kun kuulin ensimmäistä kertaa livenä Suvin version Hän tanssi kanssa enkeleiden kappaleesta. Suvin tulkinta tekee tekstille oikeuksia ja koskettaa syvältä. Muuten nautiskelin tutuista kappaleista, joita olen vuosia kuunnellut. Hento kuiskaus raikasi salissa komeasti kuorolauluna ja se tuntui Suvin puolesta hyvältä. Särkyneiden sydänten tie on kautta aikain ollut yksi suosikeistani ja on mahtavaa että kappale on säilynyt biisisetissä. Ei saa kesyttää kuuluu myös sellaisiin biiseihin, jotka herättävät minussa suuria tunteita. Biisisetti käsitti melko hyvän kattauksen Suvin uran varrelta.

Suvi ja pojat päättivät illan komeasti Jos menet kappaleeseen. Suvin keikka herätti suuria tunteita ja samalla sen valtavan ylpeyden ja onnellisuuden hänen puolestaan. Suvi on tehnyt paljon työtä menestyksensä eteen, eikä voi muuta kuin nostaa hattua. Tuntuu kuin vasta eilen olisin törmännyt Yön keikalla tähän pieneen teinityttöön, jonka huumorintaju on aivan hulvaton ja jolla on lämmin sydän. Vaan johan siitä on tainnut kuutisen vuotta aikaa kulua. Suurella mielenkiinnolla olen Suvin uraa seurannut ja hänen kappaleitaan kuunnellut. Ei Suvia turhaan tituleerata Iskelmätaivaan kirkkaaksi tähdeksi. Jalat maassa ja sydän puhdasta kultaa. Niin ja se ääni on aivan taivaallinen, jota olen ihaillut siitä asti, kun ensimmäisen kerran olen Suvin laulua kuullut. Pitkän tien on Suvi jo artistina kulkenut, toivottavasti matka jatkuu ja soitto soi.


Tämä viikonloppu kuuluu sarjassamme ikimuistoisimpiin viikonvaihteisiin. Huikea Yön keikka perjantaina ja lauantaina mahtava Suvin keikka ja uuden levyn ennakkokuuntelu. Livemusiikilla on minuun ihmeellinen vaikutus. Sen kautta voi hengittää tunteita ulos, nauraa ja itkeä. Mieleen jäi levollinen ja hyvä fiilis kaikinpuolin. Aivan mieletöntä. Huikeaa on myös se, että näitä tunteita saa jakaa rakkaimman ystävän kanssa, jonka livemusiikki on elämääni tuonut. Paljosta olen taas suonut kiitosta tämän viikonlopun aikana. Harvinaisen hienoja hetkiä ja suuria tunteita, niistä oli tämä viikonloppu tehty. Kaikki ylisanat on jo käytetty, eikä todellakaan suotta. Nyt ei voi muuta kuin huokaista syvään ja suoda kiitollisuutta moneen suuntaan.


Muistakaahan kipitellä kauppoihin ensi viikon perjantaina hankkimaan Suvin uusi levy ja nauttikaa. Niin minä ainakin aion tehdä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti