sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Mäntsälä mielessäin...lavatansseja ja Suvia

28.6.2014 Suvi Mäntsälän Suurlavalla

Minun piti lauantaina viettää elokuvailtaa kotona. Tämän kun päivitti myös tuonne someen, niin meni ehkä 5 minuuttia, kun mieleni muuttui. Suvilla oli keikka Mäntsälässä, joten ei muuta kuin illalla sinne. Tosin ehdin kyllä sen elokuvankin katsomaan.


Rallikuskin taitoja olisi taas tarvittu tuolla tien päällä, kun reittivalinnat olivat osalle matkaa ne ihanat kapeat ja mutkaiset tiet. En kyllä pidä niistä. Paljon parempi oli, kun pääsi moottoritielle. Vakionopeudensäädin päälle ja nauttimaan siitä, ettei tarvitse kuin hiukan rattia käännellä, ehkä välillä vähän vilkkua käyttää kun menee jostain ohi.

Mäntsälän suurlava sijaitsee teollisuusalueella. Täytyy sanoa että hiukan ehkä yllätti tämä paikka. Etenkin kun useasti tanssilavoilla voi nautiskella kauniista maisemista. Tai siis olihan ne näkymät tuollakin hienot: suuri asfaltoitu parkkipaikka, teollisuushalli, ja toinen ja kolmas ja.... Ei voi kyllä sijainnilla hirveästi paikkaa kehua. Ihmisiä paikalla oli valtavasti ja tanssit käynnissä, kun me pääsimme paikalle. Lavatanssit on kyllä ihan oma maailmansa. Minusta on mukava katsella kun ihmiset pyörivät tanssilattialla. Siis eivät siellä maassa, vaan hameenhelmat heiluu ja heistä näkee sen, että he todella nauttivat tanssimisesta. Itse hädintuskin pystyn valssin askeliin taipumaan, joten en voi olla ihastelematta niitä taitavia pariskuntia, jotka saavat tanssimisen näyttämään niin helpolta. Lavatanssi tunnelmasta pitivät huolta Suvi Karjula ja Kalle Jussila. Ilmeisesti Suvi-nimi tuo tullessaan talenttia, koska todella mukava oli katsella ja kuunnella upea äänistä nuorta naista.

Viimeisenä lavan otti haltuun toinen Suvi, mutta kyllä siltikin se paras Suvi. Tosin me meinasimme mennä vaatimaan rahoja takaisin, tai ainakin jotain pientä hyvitystä tilanteesta, koska soittajat olivat lavalla väärinpäin. Ja ei, he eivät soittaneet päällään, vaan he olivat vaihtaneet paikkoja. Ei saa tehdä tuollaisia muutoksia ilmoittamatta. Ihmiset hämmentyvät. Toisaalta, kun lavalla oli kolmen bändin tavarat, ei siellä juuri ylimääräistä tilaa ollut.

Ilta aloitettiin jälleen Vaiettu rakkaus kappaleella. Siinä on kyllä upea kappale. Iltaa jatkettiin Pilviä ja päivänpaistetta -kappaleella. Pohjantuuli levy on kyllä kokonaisuudessaan erittäin onnistunut levy. Kappaleet todella heräävät henkiin livenä. Pohjantuuli levyltä kuultiin illan aikana myös muita kappaleita: Tyttö, Piironki, Missä tuulet kohtaa, Kaipuu ja luonnollisestikin Täydellinen elämä. Missä tuulet kohtaa -kappale on jäätävän hyvä. Siinä huokuu pohjoisen tunnelma ja sen saa aikaan livenä muun muassa upeaakin upeammat rummut. Hyvä Mikko!

Suvin vanhemmasta tuotannosta kuultiin Hento kuiskaus, Elävänä haudattu, Nyt ja tässä, Jos mikään ei riitä, Pahalta piilossa, Palaset kohdallaan ja Jos menet pois. Suvilla on kyllä niin hieno ääni, josta olen pitänyt heti ensikuuntelukerrasta lähtien. Suvin levyjä on kyllä tullut kuunneltua todella paljon. Lisäksi kuultiin myös Yötä, eli Hän tanssi kanssa enkeleiden ja encoren aloitti Rakkaus on lumivalkoinen. Se tuli niin puskista, että alkusäveliä kuunnellessa ja biisin tunnistaessani huomasin pyyhkiväni silmäkulmiani. Minä joka olen nähnyt lähes 200 Yön keikkaa ja luonnollisesti siis kuunnellut jokaikisellä keikalla päätöskappaleena ROLVn, en voinut uskoa että silmäkulmani vuotaisivat juuri tämän kappaleen kohdalla. Tämä kuitenkin oli ensimmäinen kerta kun kuulin livenä Suvin version Yön suurimmasta hitistä. Suuria tunteita, joita ei pysty edes sanoin kuvailemaan, koska en itsekään ymmärrä mistä ne tipat silmäkulmaan oikein tulivat.


Keikan jälkeen katseltiin ahkeria työmiehiä duunissa ja saattoi siinä pieni naurukin päästä, kun pojat niin ahkerasti kasailivat kamoja. Kuinka ollakaan huomasin piteleväni osaa koskettimista. Kalahti omaan nilkkaan se nauru. Perhana. Lähdettiin kotia kohti, ennen kuin pistävät meidät enemmän töihin. Suvi ja pojat ovat ihania.



 "Entä jos tärkeimmät asiat tapahtuu tällä hetkellä
Kauneimmat kukat kukkivat juuri nyt liian lähellä.
Entä jos kaikki se mitä etsit on sun edessä?
Entä jos onnesi on nyt ja tässä valmiina?"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti