lauantai 30. elokuuta 2014

Syksyisessä yössä Suvia

29.8.2014 Kouvola, Mulligan's ja Suvi


Elokuu lähentelee loppuaan. Väistämättä syksy tekee tuloaan. Sen haistaa kun kävelee ulkona, syksyn siis. Perjantaipäivään ehtii kyllä joskus tunkea yllättävän pajon ohjelmaa. Aamu piti aloittaa kuuntelemalla uutta Yötä: Jään sun viereen Youtubesta. Aamupäivällä ehti pyörähtää metsässä puolukassa, tosin minä pysyttelin mielummin kameran takana ja jätin puolukoiden keräämisen appivanhemmille ja kummilikalle sekä tämän siskolle. Tulipa maistettua pitkästä aikaa raakaa puolukkaa ja ei se nyt niin järkyttävän pahaa ollut, kuin mitä muistin. Töissäkin ehti viettää vauhdikkaan illan, nuorilla riittää kyllä virtaa. Huh huh. Työillan jälkeen pikainen pyörähdys kotosalla ja suunta Kouvolan keskustaan ja Mulligan'siin. Eipä ole tullut käytyä täällä hetkeen. Yksin kun oli autolla liikenteessä, meinasi odotteluaika käydä hiukan pitkäksi. Suvi kun kiipesi lavalle vasta reilusti puolen yön jälkeen. Ketä nuo myöhäiset esiintymisajat palvelevat? No baaria tietysti. Ei ainakaan asiakasta, joka ei juo baarissa alkoholia, vaan tulee vain kuuntelemaan musiikkia.


Voi sitä hyvää fiilistä mikä täytti, kun alkutahdit soivat ja pojat kiipesivät lavalle. Ja kruununa aina niin kauniina ja hehkuvana esiintyvä ihana Suvi. Keikka polkaistiin käyntiin Vaietulla rakkaudella ja taas riitti poweria heti ensisävelistä lähtien. Jatkoa seurasi Poutapilviä ja päivänpaistetta kappaleesta. Taitaa naimisiinmeno sopia Suville, koska niin säihkyvä ja hehkuva nainen siellä lavalla näkyi. Tyttö -kappale kuulostaa kerta kerran jälkeen livenä paremmalta. Se on kyllä hieno kipale. Jälleen saatiin nauttia monipuoliesta kattauksesta Suvin tuotannosta. Edelleen valtavan suuren vaikutuksen tekee Missä tuulet kohtaa -kappale, joka on livenä aivan jäätävä kappale ja edelleen tämän biisin sydämenä livenä toimii Mikon vaikuttavat rummut. Kylmät väreet jälleen. Huh!

Vanhempaa tuotantoa kuultiin muun muassa seuraavien kappaleiden muodossa: Elävänä haudattu, Pahalta piilossa, Jos mikään ei riitä, Hento kuiskaus, Palaset kohdallaan, Kaunis ja helppo. Nyt täytyy myöntää, että Suvin Pohjantuuli-albumin platinapainoksen kuuntelu on jäänyt melko vähälle. Nykyään kun kuuntelen enemmän radiota kuin ennen. Platinapainokselta kuultiin Jos olisit mun mies kappale sekä Kuupölyä. Jälkimmäistä en ole tainnut kuulla aiemmin. Täytyisi varmaan roudata autoon hirveä määrä levyjä, tai vaihdattaa sellainen soitin, josta löytyy muistitikulle paikka, tulisi kuunneltua taas jotain muutakin kuin radiossa puhkisoitettavia kappaleita. No se siitä. Keikka päättyi upeaan kappaleeseen: Täydellinen elämä. Tämä taitaa olla kyllä yksi omia ehdottomia suosikkejani Suvilta. Tämä biisi kolisee minuun todella kovaa.

Encoressa kuultiin vielä Pettävällä jäällä ja ilta lopetettiin tietystikin Jos menet pois -kappaleeseen. Suvi ja pojat saavat kyllä hymyn huulille ja mielen täyttymään livemusiikin tuomasta hyvästä mielestä. Ei tarvitse ikinä pettyä. Toivotetaan nyt Suville ja Simolle oikein ihanaa häämatkaa, rakkaudentäyteistä sellaista!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti