sunnuntai 28. lokakuuta 2018

Suvia Jyväskylässä

26.10.2018 Suvi Teräsniska, Sinä olet kaunis -konserttikiertue, Jyväskylän Paviljonki


Tuossa aiemmin syksyllä tai ehkä pikemminkin loppukesästä oli jossain vaiheessa puhetta siitä, että konsertit alkavat ja samalla tuli puheeksi että myös Suvin konsertit alkavat, siitä se ajatus sitten lähti. Ei mennyt lipun osto ihan putkeen. Hupsista keikkaa. Tekevälle sattuu. Tässä joku tovi sitten aloin katselemaan Suvin konsertteja, jotka eivät osuisi päällekkäin sellaisten konserttien kanssa, joihin on jo lippu ostettu. Sieltä sitten bongasin Paviljongin, joka on tuttu monellakin tapaa vuosien varrelta. Konserttipaikkana myös varsin mukava. Joten perjantaina auton nokka kohti Jyväskylää. Paviljongista on muuten sanottava myös se, että tällaiselle autoilevalle livemusiikkifanille oiva paikka, koska parkkitilaa löytyy runsaasti halleista ja myös pysäköintimaksut ovat inhimilliset.

On se vaan sanottava, että Suvi on kyllä aivan huippu. Laulajana, tulkitsijana ja esiintyjänä. Ei jätä kyllä yleisöä kylmäksi millään tasolla. On ihana istua penkissä ja kuunnella taitavaa laulajaa, joka selkeästi tekee sitä, mistä isosti nauttii. Sama pätee muuten Suvin bändiin, "poikia" on ilo katsella ja kuunnella ja jokaisella oli jossain vaiheessa konserttia oma pieni soolo, jolloin sai ihastellen kuunnella taitavaa soitantaa.

Biiseistä voisi mainita ainakin Elämäni miehiä, joka on minulle kovin rakas biisi. Täytyy myös sanoa, että oli mukava kuulla tarinoita biisien takana, tai ajatuksia joista biisit ovat lähteneet. Erityisen vaikutuksen teki Vailla sanoja sekä biisin tarinan muodossa, että itse biisi. Se kosketti kovaa ja kyyneleet nousivat silmiin. Siinä konsertin aikana tuli mieleen flashbackejä Jyväskylästä ja Suvista. Jyväskylässä olen nimittäin ensimmäisen kerran tämän tyypin nähnyt. Samoin mieleen palasi joitain ensimmäisiä Suvin omia keikkoja, jollaista olimme katsomassa muistaakseni myöskin jossain päin Jyväskylää. Tuostakin on aikaa se 10 vuotta. Aika huimaa. Huikean uran on kyllä Suvi jo kymmenessä vuodessa tehnyt. Ihan mahtavaa. On ollut ilo seurata Suvin uraa ja olen vilpittömän onnellinen kaikesta siitä, mitä elämä on tuonut hänelle tullessaan. Suvista huokuu onnellisuus ja lämpö ympärille ja se on tarttuvaa laatua, tai sitten Suvi on todella hyvä näyttelemään.

Ihanan pelkistetty versio kuultiin myös Hento kuiskaus -biisistä. Eli kyllä siellä Suvilta kuultiin ne kaikki suurimmat hitit, joita muuten niitäkin kymmeneen vuoteen mahtuu aika paljon. Mieleen jäi myös akustisempi pätkä, joka oli varsin mukava. Oli myös hieno kuulla uutta Suvia, biisi joka odottelee sopivaa julkaisuhetkeä. Siinäkin biisissä vaikutuksen teki tarina biisin takaa. En ymmärrä kuinka tuollaisia itselle tärkeitä biisejä voi laulaa itse herkistymättä.

Iso kiitos Suvi ja Suvin "pojat" ja tekniikka. Upeista valoista menee kyllä plussapisteitä tännekin. On ilo istua ja kuunnella ja ihailla hyvin toteutettua kokonaisuutta. Ei voi mitään muuta kuin nauttia. Tähän konserttiin mahtui iloa ja naurua ja vähän myös herkistymistä ja kyyneleitä, sitä kai se musiikki parhaimmillaan on. Menkäähän ihmiset kuuntelemaan musiikkia livenä!

P.S. Kuvia en nyt laita muualle kuin tänne. Jos haluatte nähdä hyviä kuvia Suvista, niin käykää katsomassa niitä Tiian sivuilta. :)








3 kommenttia:

  1. Parasta, että mä en ehdi koko syksynä tekemään mitään kuvia. Ja tuo on mun "arkisto", et kuvia tulee tuonne mun www.tiiasantavirta.com sivuille, jos ehtisi tekemään... ehkä sitten ensi vuonna, olen vielä heinäkuun kuvissa menossa (ja Suvilta on viel pari keväänkin keikkaa editoimatta). Oli kiva nähdä, mä sitä Tamperetta pohdin... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En mä sanonukaan että sieltä löytyy tuoreita kuvia... ;) Vaan hyviä kuvia Suvusta. Mulla alkaa kohta iskemään turhautuminen kuvien suhteen, kun haluais olla parempi ja ei ole. Ei saa niin hyviä kuvia kun haluais... Ja siis oli tosiaan kiva nähdä :) Nähdään sit seuraavan kerran siellä Tampesterissa :) Jos et muuta tekemistä keksi ennen konserttia, niin tuut Hörhöjen kanssa syömään ;)

      Poista
    2. Suvusta?!?! :D :D Joo ehkä jopa hyviä kuvia SUVISTA :D

      Poista