maanantai 11. kesäkuuta 2012

Ja taas sitä mentiin...

Tässähän tulee kirjoittajalle paineita, kun tuolla suuressa viisaassa naamakirjassa aletaan julkisesti levittelemään linkkiä tänne. En tiedä osaanko enää kirjoittaa. En kyllä tiedä olenko koskaan osannutkaan. Tie siis kutsui jälleen perjantaina. Tälläkään kertaa matka ei jäänyt kovin lyhyeksi. Suuntana oli tietenkin Ikaalinen ja Iskelmäparatiisi -tapahtuma. Viimeiseen asti arvoin kotona lähteäkö vaiko ei. Olisivat varmaankin arvon Yöläiset olleet onnellisia, mikäli olisin päätynyt toisenlaiseen vaihtoehtoon. En ole aiemmin Ikaalisissa ollutkaan. Tapahtuma järjestettiin Ikaalisten kylpylän alueella. Alue näytti isolta, ihan jopa niin suurelta, että meinasi heikkohermoisemmalle iskeä paniikki, kun ei tiennyt minne pitää mennä. Onneksi paikalla oli myös ystäviä, joilta voi kysellä apuja.

Musiikki-iloittelut aloitti Telaketju, joka kuuluu siis sarjaan bilebändit. Covereita ropisi roppakaupalla. Miehet olivat hyvässä vedossa. Takuuvarmoja hittejä hittien perään, joilla saa yleisön mukaan. Toki täytyy myöntää, että jossain vaiheessa meinasi alkaa jo hiukan ärsyttämään, kun hittipotpureita tuli niin monta. Virheliikkeen herrat tekivät myös siinä vaiheessa, kun soittivat yhdessä potpurissaan Tia-Marian kertosäkeen. Olisivat voineet herrat noudattaa kohteliaisuussääntöä ja olla soittamatta toisen myöhemmin esiintyvän orkesterin kappaletta. Kaikinpuolin Telaketju oli kuitenkin positiivinen yllätys. Saivat biletunnelman nousemaan kattoon, niin kuin kuuluukin.

Seuraavana lavalle nousi Juha Tapio. Mieleeni on syöpynyt jokunen vuosi sitten ollut UITn iloittelu, jossa hiukan parodioitiin mm. Juha Tapiota, Olli Lindhomia, Kaija Koota ja olisikohan ollut myös PMMP. Älyttömän hauska pätkä. Kannattaa etsiä se tuolta suuresta ja hienosta YouTubesta. Juha Tapion olen tainnut nähdä kerran aiemmin livenä. Pari vuotta sitten tuli heiluttua Iskelmäfestareilla ja siellä oli myös Juha Tapio. Nyt Ikaalisissa Juha Tapio vakuutti kyllä mahtavasti. Herrasta suorastaan pursusi positiivista energiaa ja hyvin se välittyi myös katsojiin. Aivan ihana mies ja upeasti osaa ottaa yleisönsä. Juha Tapio on myös hauska, kenellekään ei varmaan jäänyt epäselväksi, että heillä oli lainabasisti Mambasta. Pidin tästäkin esityksestä hyvin paljon.

Viimeisenä teltan lavalle astui, mikäpä muukaan kuin Yö. Ennen keikkaa sain tietenkin kokea sen mukavan fiiliksen, kun ystäväni moikkasi tuttuaan ja he vaihtoivat kuulumisia. Jotenkin eksyin kertomaan olleeni viikko sitten Kauhavalla ja hetihän sitä sitten kysyttiin, että "Oliko se blogi sun?". Jep, kiitos tästä siis kuuluu Yön Facebook sivujen ylläpitäjälle, Emmille. KIITOS! Kosto on suloinen, odottakaapa vaan. Keikka alkoi tutusti samalla lailla kuin edellisenäkin viikonloppuna. Keikan aikana mietin kaikkia maneereja, joita herrat lavalla harrastavat. Ollilta osaan kertoa ehkä eniten maneereja, mutta myös Daffylla on omat juttunsa, joita hän toistaa. Yleisö oli tietenkin ihan liekeissä ja hymy oli omillakin huulilla. Vielä kun vieressä seisoo parhaista parhain ystäväni, joka melkeinpä puolesta sanasta tai ilmeestä tietää mitä ajattelen, ei juurikaan paremmin voisi mennä. Tällä kertaa jopa kuulin sanat Ei rakkaus kuole millonkaan -kappaleesta ja hyvältä se kuulostaa. Kovin on jälleen synkkää, mutta eipä Yön tuotannosta kovin montaa iloluontoista kappaletta löydykään. Tällä kertaa Juki lauloi Karheaa ja kaunista ja Deadlinen. Biisisetissä mentiin aikalailla Hit music only -linjalla. Voi kun Olli kysyisi biisitoiveita sellaisilta ihmisiltä, jotka toivoisivat jotain muuta kuin niitä hittejä. Minusta on aina mukava kuulla harvemmin soitettuja kappaleita. Tietenkin myös niihin hitteihin liittyy paljon muistoja, eli oli kappale mikä tahansa, niin nautin siitä suuresti. Olisi pitänyt mennä seuraavana päivänä Kaarinaan. Siellä soitettiin Angelique, tämän kuuntelin puhelimen välityksellä. Kiitos ystäväiselleni. Ainiin ja melko loppuvaiheessa keikkaa bongasin lavan sivulla tyypin kameran kanssa. Pete oli sitten kivasti ilmeisesti ottanut jonkun kuvan ja hymyili ja vilkutti iloisesti. Kannattaisi varoa sen kameran kanssa, menee vielä rikki, kun sieltä kamerasta puuttuu todennäköisesti apina-suodatin. Kyllä on sitten mukavaa porukkaa nuo Yön teknikot... ;)

Kotimatkalla mahtavan näköinen kuu valaisi tietäni melko pitkään. Ehdin taas kelata keikan mielessäni ja hymyilemään keikalla sattuneille jutuille sekä pohtimaan asiaa jos toistakin. Kotimatkalla Tuuloksen, Kapakanmäen pihasta starttasi Finlandersin bussi ja virnistelin ja toivotin mielessäni heillekin turvallista matkaa. Jälleen upea ilta takana. Silmiä hiukan painoi Lahden kohdalla, mutta pääsinpä kotiin asti kuitenkin. Muutama tunti aikaa nukkua ja kohti uusia rientoja, joihin tällä kertaa ei liittynyt Yö millään lailla...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti