lauantai 16. kesäkuuta 2012

Mikkeli Soikoon! Ja Mikkelihän soi!

Matkaan se oli lähdettävä jälleen. Tosin tällä kertaahan se matka ei ollutkaan niin pitkä, kuin tässä parina kertana. Ystävä kallis hyppäsi meikäläisen ralliauton kyytiin ja hyvin rauhalliset ja hermonsa tien päällä hallitsevat taittoivat yhdessä matkaa kohti Mikkeliä. Perille päästyämme huomasimme jälleen olevamme paikalla turhan hyvissä ajoin, tosin mikäs sitä oli aikaa viettäessä veden äärellä Mikkelin satamassa. Kerran aiemmin olen tainnut kyseiseen paikkaan eksyä, silloin siellä oli kalamarkkinat. Aurinko helli ja hemmotteli lämmöllä ja ystävän seurassa aika kului kuin siivillä.
Kiusasimme tietenkin ihania paitamyynnin leidejä, toinen tunnetaan myös Horrorina. En kyllä ymmärrä moista. Pitkästä aikaa tapasimme myös ihmisiä, joihin on Yön kautta tutustunut. Nauru raikasi ja se varmaan säikytti paikalle myös jokapaikanhöylän Konden, joka kävi ystävällisesti tervehtimässä yöhulluja. Ensimmäisenä lavalle asteli kaksikko Acu & Monza. Kivasti herrat soittivat, mutta yleisöä oli tässä vaiheessa paikalla vielä kovin vähän. Jos nyt rehellisiä ollaan, niin en kyllä itsekään kaksikolle kovasti lämmennyt. Esiintymisestä puuttui se musiikin esittämisen palo. Seuraavaksi lavan valloitti vekkuli Simo Silmu ja loput Yölinnusta. Kitarat soivat kivasti ja yleisö syttyi jo selkeästi tunnelmaan. Yölinnun hiteistä kuultiin muun muassa: TV:n kokoinen haitari, Mahdunko maailmaas, Preussinpunaista ja Liian suuri city. Pientä hiomista uuden orkesterin kanssa saattaisi vielä olla, mutta hyvin kyllä herrat sen tunnelman loivat aikaiseksi ja kyllähän siellä jalallakin pantiin koreasti.

 En kyllä jaksa ymmärtää mikä toisiin ihmisiin iskee iloliemiä nautittaessa. Ihmeelliseen naiseen tuli jälleen tutustuttua Mikkelissä. Pokka oli naisella kova ja ehkä jopa pieni riidanhaluisuus vilkkui silmäkulmassa. Miksei voida vain pitää hauskaa hyvän musiikin parissa? Mikä tarve on yrittää pilata toisten ilo?

Onneksi ikävät ajatukset karkottuivat kun lavalle kipusi Yö, joka vetikin sitten ihan upean ja hauskan keikan. Itse nauroin melkein vedet silmissä ja pissat housuissa. Biiseistä mainittakoon Lasisilmä, jota en ihan äskettäin muista kuulleeni Yön esittämänä. Viime syksynähän se kuului osana "tyttöjen" potpuriin ja sen lauloi ihana Annika Eklund. Jukin esittämät biisitkin miellyttivät suuresti: Pudonneet ja Karheaa ja kaunista. Enkeleitä tanssitettiin jälleen oikein urakalla. Pitkästä aikaa kuulin myös Rakkautta vain? -kappaleen ja eihän se taas ihan mennyt kuin siellä kuuluisassa Strömssössä. :D Yön "virallinen kuiskaaja" sai taas töitä ja meinasi taas seota itsekin. Voi Olli, Olli. Noh, eihän kukaan ole täydellinen... ;) Jaska taitaa muuten myös hyvin ilveilyn urkujen takaa ja saa hyvin useasti hymyn huulille. Arin ja Jaskan touhujen seuraaminen on joskus hyvinkin hauskaa. Suosittelen lämpimästi. Encoren Kiitos ja kunniakin kuulosti jotenkin erilaiselta kuin levyllä... ;) Niin tuli taas aika lumivalkoisen rakkauden ja tämäkin ilta oli ohi. En muista koska olisi keikan jälkeen ollut niin kipeät posket ja vatsa nauramisesta. Ihan mahtavaa meininkiä taas ja saa taas vaan halajamaan lisää.

Kotimatkalla tankkasimme itsemme paikallisella huoltoasemalla ja jäimmepä sinne vielä suustamme kiinni yöihmisten kanssa ja sitten suuntasimme kotia kohti hymy huulilla ja nauru vielä autossakin raikuen. Me kun olemme niin hiljaisia. Mikkelin seudulla ilmestyneessä lehdessä oli tutun näköisiä tyyppejä seuraavana päivänä, toivottavasti kellään ei mennyt kahvit väärään kurkkuun... ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti