maanantai 25. kesäkuuta 2012

Keskikesän juhlahumussa...

Niin se vaan juhannuskin tuli taas tänä vuonna. Helmikuussa olin vielä täysin varma, että tänä vuonna kesä on kokonaan peruttu. Nyt mennään kesän kauneinta aikaa ja luonto kukkii. Puutarhatonttua minusta ei saa, mutta eniten kesällä nautin siitä, kun pihallamme unikot kukkivat. Siinä jos missä, on kaunis kukka. Se näyttää herkältä ja kauniilta ja on kuitenkin vahva. Toisaalta sade on sille kukalle pahasta ja terälehdet menevät samantien ruman näköisiksi. Se riittääkin meidän pihasta. Juhannustaikoja ei sitten tullut tehtyä. Olenpa onnistunut valitsemaan alan niin hyvin, että juhannuksena ei ollut tarpeen tehdä sen ihmeellisempiä suunnitelmia. Yökylässä olimme mieheni kanssa hänen siskonsa luona. Meidän fiksu ja filmaattinen kummityttömme oli sitä mieltä, että minä olen töissä ja mieheni sen vuoksi heillä hoidossa.

Juhannuspäivänä piti sitten työpäivän jälkeen alkaa valmistautumaan juhannustansseihin. Taivaalta tuli vettä, aika perinteinen juhannussää. Omaa juhannustunnelmaa joutui hiukan hakemaan. Mies oli lupautunut kuskiksi, joten siitä piti sitten ottaa ilo irti. Mieheni siskon kanssa olimme menomatkalla oikein mukavaa seuraa, ehkä myös hiukan äänekästä, mutta itsepä houkuttelivat minutkin nauttimaan hiukan juhlajuomaa. Melkeinpä suorastaan pakottivat ja kaatoivat juomaa kurkusta alas. Menomatkalla oli autossa kovin hilpeä ja iloinen tunnelma. Juttujen taso tosin oli melko matalalla.

Tuulos ja Kapakanmäki. Jostain syystä tämä paikka saa hyvälle tuulelle. Tanssilava, joista kesällä on ihana nauttia. Jos minulta kysytään, kesän parhaat keikat ovat aina olleet tanssilavoilla. Hetken aikaahan sitä odoteltiin taas Yötä lavallle, mutta hyvässä seurassa aika menee kuin siivillä. Yö lauteille ja hymy oli taas herkässä. Melkoisia helmiä tällä kertaa kuultiin. Harvinaista herkkua oli kuulla Katujen kuningatar Ollin laulamana. Miinahan sitä konserteissa on laulanut. Enkä ole ikinä aiemmin kuullut Ollin tätä laulavan. Hyvinhän se meni. Mahtava veto. Nyt joku fiksu pyysi Angeliquen ja olihan mahtavaa kuulla tämäkin pitkästä aikaa. Enkelifania hemmoteltiin myös oikein urakalla. Enkeleitä tanssitettiin ja oikeet enkelit särkyivät asfalttiin. Vähän sitä joutui ottamaan tanssiaskeleitakin, kun menojalkaa ihan vallan kutkutti.

Hymy oli taas herkässä kiitos Ollin ja Arin. Olli osaa viihdyttämisen taidon ja olipa mukava nähdä mies niin aidon ja rehellisen hyväntuulisen näköisenä. Se saa omillekin huulille hymyn ja naurun kumpuamaan jostain syvältä. Ari taas, no se on Ari. Herrasmies rumpujen takana on mestari kommunikoimaan yleisön kanssa. Hän tietää mistä naruista vetää ja saa kenet tahansa hymyilemään ja viihtymään.

Juurikaan parempaa ei voi toivoa, toisella puolella rakas ystävä, joka ymmärtää sinua puolesta sanasta ja nauraa kanssasi kertakaikkisen hölmöille päähänpistoille, joita keikan aikana saan. Toisella puolella rakas mies, joka puristaa kädestä tiukasti Pettävällä jäällä aikana. Se kertakaikkinen hyvänolontunne, kun pitkästä aikaa on saanut miehen mukaan keikalle. Tosin se mies teki salaliiton Ollin kanssa ja he kiusasivat minua yhdessä. Ei ole reilua ei! :D Tällaisten upeiden keikkojen jälkeen olo on niin kertakaikkisen hyvä ja ihana, että ei voi muuta kuin olla hymy korvissa.

Kotimatka sujui rauhallisissa tunnelmissa. Miehen sisko nukahti matkalla ja kävivätpä minunkin silmäni kiinni. Vettä tuli taivaan täydeltä ja tiessä oli melkoisia uria. Pelottavaa kyytiä. Onneksi kuljettaja oli kaikista turvallisin ja olo oli kaikin puolin hyvä. Loma häämöttää jo oven takana. Sitä odotellessa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti