maanantai 2. huhtikuuta 2018

Yöreissuilla taas...

1.4.2018 Shamrock, Vantaa


Mikko Kangasjärvi, Timo Mynttinen
ja Olli Lindholm
Jaahans se on taas se aika vuodesta, kun vedetään mämmiä ja suklaamunia nassuihin. Sitten pääsiäisen jälkeen voikin potea huonoa omatuntoa, kun iho ilmoittelee liiallisesta suklaan syönnistä ja vatsa muuten vaan ehkä mämmin syönnistä, vaikea sanoa, kun itse ei syö mämmiä. Minun pääsiäisvapaat ovatkin kuluneet kohtuullisen vauhdikkaasti. Perjantaina kannustettiin ihana Kouvolan koripallojoukkue Kouvot voittoon naapurissa Kotkassa. Samalla suunnalla liikuskelin lauantainakin, kun tiedossa oli laatuaikaa maailman parhaan kummitytön ja tämän perheen kanssa. Sunnuntaita taasen aloittelin metsässä, miehillä oli polttopuuhommia ja päätin käydä räpsimässä niistä jokusen kuvan. Kappas johan se olikin päivä ja ilta pitkällä ja oli lähdettävä "lähikeikalle" Shamrockiin, Vantaalle. Aprillipäivääkin tyrkkäsi pääsiäisen kanssa päällekkäin. Toivottavasti teitä ei kovin pahasti vedetty nenästä.

Ari Toikka
Shamrock oli ennestään tuttu paikka, ainakin pari kertaa siellä on tullut vierailtua Kerman keikkaa katsomassa. Nyt keikkapäivä oli hiukan erikoinen, sunnuntai, no menköön pääsiäisen kunniaksi. Shamrock on hauska paikka, alakerrasta löytyy useampi biljardipöytä ja yökerhon puoli sitten yläkerrasta. Yökerhon seinän takana on karaokepubin puoli, jossa iltaa aloitteli hurmaava ja taitava karaokenvetäjäpoika. Oli kyllä ilo kuunnella sitä laulantaa, kylmät väreet nousivat, kun poika veteli komeasti Lapin kesää. Piti muuten itsekin pitkästä aikaa käydä joikumassa yksi kappale.

Keikan odottelu sujui varsin nopeasti hyvässä seurassa, kera huonojen juttujen. Asteittain juttujen taso laski jopa hämmästyttävän alas, hiukan jopa sinne navan alapuolelle. Eihän me sellaisia puhuttaisi, mutta kun ne muut. Shamrockin lava oli auttamattomasti liian pieni Yöläisille ja sitä olikin jatkettu, joten esiintymisalue oli varsin erikoinen, syvyydeltään melko olematon, kun vastaavasti lava oli hirvittävän leveä. Vaikea selittää.

Keikalla kuultiin seuraavia kipaleita:

Kuuhullu
Minne tuulet vie
Tuhoutuva tarina
Särkynyt enkeli
Laulu rakkaudelle
Vain yksi sydän särjettäväksi
Vie mut minne vaan
Joutsenlaulu
Pettävällä jäällä
Tia-Maria
Mitä jos mä rakastan sua
Ihmisen poika
Likaiset legendat 1
Kiitos ja kunnia
ROLV

Jari Latomaa, Mikko Kangasjärvi
ja Timo Mynttinen
Taas on sellainen olo, että listasta puuttuu joku, mutta menköön, kun ei kerran putkahda tuonne päähän niin olkoon. Varsin lystikästä menoa oli taas tarjolla. Särkynyt enkeli on aina ihana kuulla, sekään kun ei nykyään enää ihan jokaisella keikalla soi. Ne lavalla olevat tyypit saivat kyllä taas valtaisan hymyn huulille, välillä vähän nauruakin, mutta jälleen kerran sen pään nollaamisen. Ei sen parempaa ole. Toki nyt annoin hiukan myös ympärillä olevan humalaisen yleisön häiritä mölinällään, jostain syystä se kuului nyt vain niin kovin hyvin korviin. 

Olli hoitaa kyllä mallikkaasti keskustelun yleisön kanssa keikan aikana. 
"Oisko sulla joku toive?" 
"Toi sun nenännyrpistys on kauneinta mitä mä oon pikään aikaan nähny."
"Mää omistan tän seuraavan laulun sulle ja mulle."
"Ennen keikkaa mää juttelin yhden tytön kanssa, joka kertoi että se on pienenä halunnut mennä naimisiin Ollin kanssa, mut sit kun sä näit mut, niin et enää halunnutkaan."
Tähän keikkaan mahtui taas aika paljon sitä höpöttelyä yleisön kanssa. Ihanaa on myös keikalla sulkea silmät ja keskittyä kuuntelemaan ihania ja rakkaita kappaleita. Eivätkä keikat kyllä ikinä ole olleet samanlaisia. Ehkä sen tekee juuri nuo Ollin keskustelut yleisön kanssa.

Timo Mynttinen, Olli Lindholm,
Jussi Turpeinen ja Ari Toikka
Kotimatkalla tuli vielä naureskeltua monia illan juttuja ja varmaan puhuin ihan ääneenkin siellä autossa yksinäni ja päivittelin virnistellen että "Ei hyvää päivää taas.". On ne melkoisia seppiä. Huippu tyyppejä, huippu musaa, huippu seuraa, saiskos vielä vähän lisää? Nyt vuorossa on muutaman viikon Yö-tauko, kun TVOFissa on tulevilla viikoilla livelähetykset. Perjantaina pääseekin maistelemaan TVOF-livetunnelmaa Logomoon, joskus näköjään joistain kilpailuistakin voi voittaa jotakin. 20.4. julkaistaan kuulemma syksyn kiertuepaikkakunnat joko Iltasanomassa tai Iltalehdessä, en muista, kun ne menevät aina sekaisin. Ja samaisena päivänä on kaiketikin TVOF finaali, jossa esiintyy Yö. Jiihaa! Tauon jälkeen olisikin tiedossa taas jotain erilaista Yötä, kun Hyvän yön laulut viedään puoliakustisina viidelle klubille, mielenkiinnolla näitä ainakin itse odotan:

21.4. TTT-klubi Tampereella
25.4. Suistoklubi Hämeenlinnassa
26.4. Ilokivi, Jyväskylässä
27.4. Kerubi Joensuussa
28.4. BarCafe Graceville Iisalmessa


Muutama kuva löytyy taas tuolta blogin facebook-sivulta. 


"Näistä öistä voimani mä saan." 
-Pauli Hanhiniemi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti