sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Järisyttävän kova ilta Meripäivillä!

25.7.2014 Meripäivät, Kotka


Perjantaina vietettiin lasten leirien viimeistä päivää ja näillä helteillä pää oli sopivasti jo pehmentynyt kolmen viikon aikana. Tosin porukka, jonka kanssa sai tehdä töitä, oli huippua, joten pieni pään pehmentyminen ei onneksi haitannut. Tosin tuo kolme viikkoinen sai aikaan sen, että kaipuu teatterimaailmaan kasvoi taas entisestään. Minun salainen haaveeni, teatteri. Älkää kertoko kenellekään.

Reippaan työpäivän jälkeen pääsikin sitten kurvailemaan tuonne naapurikaupunkiin, eli Kotkaan. Johan tässä tuli välivuosi vietettyä, kun siellä ei Yötä käyty katsomassa. Nyt kuitenkin pääsi nauttimaan helteisestä Kotkan satamasta. Illan Kotkassa aloitti Juha Tapio. Aurinko lämmitti, suorastaan poltti ja meno oli rentoa ja mukavaa. Siitä onkin aikaa, kun viimeksi olen Juha Tapion nähnyt. Juha lukeutuu kyllä niihin artisteihin, jotka eivät ikinä petä. Aivan uskomaton mies. Tältä mieheltä löytyy niin energiaa, kuin asiaan kuuluvaa eläytymistäkin. Keikalla kuultiin tietystikin Juhan hittejä vuosien varrelta: Lapislatsulia, Ohikiitävää, Kelpaat kelle vaan ja lukemattomia muita hittejä. Illan päätti itseoikeutetusti Tykkään susta niin että halkeen. Tämän jälkeen Juha kävi vielä kiittämässä yleisöä eturivissä. Hienoa. Lämmin ja hyvä fiilis jäi keikasta.

Juhan jälkeen vuorossa oli ysäripoppia. Lavan nimittäin valtasivat ysäripopin kruunaamattomat kuninkaat Ressu ja Jussi. Tässä on kyllä sellainen kaksikko, että oksat pois. Keikka toisensa jälkeen tunnelma vie entistä enemmän mukanaan. Ressu ja Jussi tuovat lavalle valtavan annoksen positiivista energiaa ja hyvää mieltä. Lavalla hassuttelu saa naurun hersymään ja valtavan suuren hymyn liimautumaan huulille. Kaksikko todella antaa lavalla kaikkensa ja onhan se hienoa päästä laulamaan tuttuja hittejä 90-luvulta. Ja melkoista hittien tykitystä nämä keikat ovatkin täynnä. Prinsessa, Suomipoika, Jos vielä oot vapaa, Älä mee, Polku, Ei yksinäinen unta saa, Äidit ja tyttäret, All The Best Girls ja tietysti keikan päättävä Kemiaa. Yleisöä laulatettiin vähän väliä ja täytyy sanoa, että hienolta se kuoro kuulosti. Mahtavan energinen kaksikko. Tätä lisää kiitos.

Sitten lavalle roudattiinkin hitusen enemmän soittimia, kun vuorossa oli Jari Sillanpää feat. Diandra. Jari aloittikin keikkansa täydellä tykityksellä vetämällä oman versionsa Liekeissä -kappaleesta. Tämä kappalehan tuli tutuksi Vain elämää -ohjelmasta. Jarin esiintyminen on ihanan monipuolista. Mahtava yhdistelmä laulua, teatteria, tanssia. Ehkä Jarin keikkaa voisikin verrata jonkun sortin musikaaliesitykseen. Jarin kaveriksi lavalle saapui siis myös Diandra. Ihanan valovoimainen ja yltiöpositiivinen lahjakas nainen. Tähdet tähdet -ohjelmassa nähtiin miten Diandra hallitsee lajin kuin lajin. Siltsun ja Didin duetto olin uskomaton. Melkein joutui nieleskelemään, niin liikuttavan dueton he esittivät. Kylmät väreet kutittelivat koko kroppaa biisin ajan. Tätä tuntemusta ei kovin moni pysty tuottamaan. Illan päätti kappale Valkeaa unelmaa, joka on Siltsun biiseistä kyllä melkoinen helmi.

Siltsun jälkeen vuorossa oli tuttuakin tutumpi Yö. Ilta polkaistiin käyntiin jälleen Yötä vastaanottamaan ja Tie sydämeeni kappaleilla. Festarikeikka, joten suuren suuria yllätyksiä ei biisilistassa ollut. Illan ehdoton helmi oli jo Meripäiville kuuluva Kotkan poikii Ollin laulamana. Nyt täytyy sanoa, että kuulin myös tähän mennessä parhaan version Hyvässä ja pahassa -kappaleesta. Hyväntuulisia soittajia lavalla, joten eihän sitä voi muuta kuin imeä sitä hyvää tuulta. Naurua ei puuttunut tästäkään keikasta. Ilta päättyi Joutsenlauluun ja ROLVeen.

Tässä vaiheessa me luovutimme ja lähdimme yöpaikkaa kohti. Bat ja Ryyd -kokoonpanoa kuuntelimme hetken alueen ulkopuolella samalla kun nautimme festarieväitä. Johan siinä illan aikana ehti nälkä hiipiäkin. Onneksi kuitenkin muistettiin huolehtia nesteytyksestä, eli limua ja vettä tuli onneksi illan aikana nautittua. Lyhyiden yöunien jälkeen oli aika suunnata kotiin käymään ja taas takaisin Kotkaan. Kävin Meripäivillä nauttimassa vielä Merilaulukilpailun annista ja mikäli ette vielä tienneet niin JASKAN SÄVELTÄMÄ KAPPALE VOITTI kilpailun. Rouva Virtanen kuulosti Annika Eklundin laulamana todella kauniilta kappaleelta. Parempaa laulajaa ja tulkitsijaa en olisi voinut kappaleelle kuvitella. Sanat kappaleeseen oli tehnyt Mirjam Paaso. Loppupäivä menikin rakkaiden kanssa laatuaikaa viettäessä. Meillä asuva mies ja kummityttö seurana ja helteinen päivä oli kruunattu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti