lauantai 11. heinäkuuta 2015

Lahden öissä torstaina 9.7.2015

9.7.2015 Lahden Yöt


Torstainakin tie vei Lahteen. Hiukan outo oli fiilis lähteä kesäkinkereille sellaisena päivänä kun Yö ei siellä esiinny. Vaan esiintyjät olivat illalle niin kovat, ettei sitä voinut väliinkään jättää. Kun saapuu paikalle hyvissä ajoin, eikä tunne ketään voi helposti salakuunnella vaikkapa Antti Tuisku -fanien jutustelua ja heidän haastatteluaan radioon. Hienoja mimmejä, vaikken heidän kanssaan sanaakaan vaihtanut. Olen niin ujo ja hiljainen, etten uskalla vieraille ihmisille jutella...kröhöm...toisissa piireissä ainakin olen.

Torstai-illan siis aloitti Antti Tuisku. Hänestähän on nyt paljon kirjoiteltu lehdissä muun muassa Ruisrockin keikan osalta. Eikä ehkä aivan suotta. Tämä oli siis minulle toinen kerta Antin keikalla. Olen siis ihan vasta-alkaja, mitä Anttiin tulee. Se ei kuitenkaan estänyt tempautumasta täysillä mukaan Antin keikkaan. Anttia on mukava sekä katsella että kuunnella. Huomaan löytäväni Antin biisien sanoituksista melko paljon voimaannuttavia sanoituksia. Blaablaa (En kuule sanaakaan) iski sanoituksiensa puolesta minuun jo Kouvolassa loppukeväästä, kun kuulin sen ensimmäistä kertaa. Samoin kävi nyt Hei ho paita pois -kappaleen kanssa. 
"Etkö sä kuullut, sä kelpaat kyllä. 
Hei ho paita pois, kaikilla meillä on ongelmii. 
Kaikilla meillä on oikeus olla täällä. 
Hei ho paita pois, kaikki me ollaan ihmisii." 

Joten voin ainakin omalta kohdaltani sanoa, että Antin uusin levy, En kommentoi, kolahtaa minuun melko kovaa. Nyt se levy on soinut tässä tietokoneella istuessa jo useamman kerran ja täytyy sanoa, että tykkään. 

Antin lavatouhu on mahtavaa katsottavaa. Antti ei pyytele anteeksi ja jossain määrin se pieni röyhkeyskin vetoaa. Jätkällä on täysi oikeus olla hiukan röyhkeä ja ylpeä menestyksestään. Antti vetää keikan sata lasissa ja en yhtään ihmettele että se saa yleisön villiksi. Minuun se ainakin upposi kuin metrinen halko. Muistelen kokeneeni samanlaisen fiiliksen joitain vuosia sitten Lohjan Rantajameilla, kun ennen Yötä lavan otti haltuun Cheek. Joten todennäköisesti tämäkään ei jää minun osaltani viimeiseksi Antin keikaksi, jolla käyn.

Seuraavana yleisön villitsemistä pääsi kokeilemaan Jari Sillanpää. Kolmas kerta tänä kesänä, kun huomaan olevani katselemassa ja kuuntelemassa Siltsun keikkaa. Minä tykkään. Jarin ilmeikkyys vetoaa minuun isosti. Toisaalta Lahdessa olin aistivinani hiukan herkissä tunnelmissa olevan artistin. Nyt kiinnitin erityisesti huomiota myös Jarin takana häärivään bändiin Men in black. Voin meinaan kertoa, että nämä herrat todella viihtyvät lavalla ja se sai ainakin minun huulilleni hymyn. Herroilla oli meinaan todella hauskaa keikalla. Nyt huomasin myös että kun edellisenä viikonloppuna Kajaanissa oli ainaostaan tunnin setti, niin sieltä jäi monta kappaletta pois. Ja kyllä, olen kuunnellut myös Jarin uutta levyä tietokoneella istuessani ja huomaan pitäväni monesta kappaleesta. Ja erityisesti Muuri kappale herää henkiin livenä. Jäätävä kappale. Uudelta levyltä yhdeksi omaksi suosikikseni on noussut keikkojen ansiosta myös Tanssii kuin John Travolta. Eli nautin isosti myös Jarin keikasta.

Viimeisenä Lahdessa lavan valtasi Juha Tapio kaikkine pyro-tekniikoineen. Juhan lavameininkiä on ehdottomasti ihanaa seurata. Juha ottaa yleisönsä hienosti haltuun. Nautin kovasti. Pyrotekniikat sai kyllä pariin otteeseen minut hätkähtämään, mutta hiton hienolta se näytti. Juhan aikana jouduin kyllä pyyhkimään silmäkulmiakin. Hitsi, kun välillä ärsyttää miten herkästi reagoi musiikkiin ja miten se valtaa täysin ja tällä kertaa Kaksi puuta sai aikaan pienen vesiputouksen silmistäni. Niin paljon tuli heiluteltua käsiä Aito rakkaus -kappaleen tahtiin, että vieläkin käsissä tuntuu se heiluttelu. Juhalla on maaginen taito olla lauluissaan niin läsnä, että niihin uppoutuu kyllä itsekin. Eikä hän ole myöskään lauluntekijänä mitenkään huonoimmasta päästä, onhan yksi hänen tekemistä teksteistä tatuoitu ihooni ikuisesti ja ylpeä olen siitä tekstistä. Juhassa arvostan kyllä isosti myös sitä "Jalat maassa" -asennetta, joka hänestä huokuu ja se hyväntahtoisuus on myös läpitunkevan ihana tunne, joka hänestä välittyy.

Tautisen kova ilta Lahdessa esiintyjien puolesta. Minä olen ainakin myyty jokaisesta lavalla nähdystä artistista. Musiikki on parasta livenä. Perjantainakin tuli käytyä nauttimassa festaritunnelmasta täällä Kouvolassa, Pioneeri festivaaleilla ja oli kyllä kiva käydä nautiskelemassa festaritunnelmista Apulannan ja Sliippareiden tahdeissa. Muuten tulikin sitten vaihdeltua kuulumisia vanhojen tuttujen kanssa. Hienoa tunnelmaa sekin. Tänään sitten taas mennään.

Menkää hyvät ihmiset kuuntelemaan musiikkia livenä! Ei sen parempaa olekaan! Lisää kuvia Antista, Siltsusta ja Juhasta voi käydä taas vilkuilemassa naamakirjan puolelta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti